https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif<h1>Lastiklerinizin ömrünüzü uzatmak. </h1> < ="text/"> .articleabstract { font-family: verdana; font-size: 109%; line-height: 1.5em; margin: 0 0 1.8em; } Kimse lastiklerini gerektiğinden daha sık değiştirmek istemez. Lastiklerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilecek bir şey yapabilseydiniz, muhteşem olmaz mıydı? Daha uzun ömürlü lastiklere ilişkin 8 sırrı öğrenmek için okumaya devam edin. < ="text/"> @import url("http://db3.stc.s-msn.com/br/csl/css/23AA27A79E3687063673C2CD56F30E46/twtutility.css"); /*<![C[*/jQuery.async(0,0,"http://db3.stj.s-msn.com/br/csl/js/CFFAFF743253C9CEDD312CFD70E9B1A9/fbutility.js");//]]> /*<![C[*/jQuery.async("Msn.Facebook",(){Msn.Facebook.initiateFacebookLike('132970837947','','http://erkek.tr.msn.com/Facebook_ChannelURL.aspx');Msn.Facebook.Tracking = {Name:"like",omniAccountName:"",sprop:"c12",page:"article"};Msn.Facebook.trackingFacebookLike('');Msn.Facebook.showTagFacebookLike();});//]]> <div id="placeholder_1"> <div id="a" ="article"> <div style="width: 374px;" ="parent insert chrome6 single1 2 cf"> <div ="child c1 first"> <div class="img"> Credits photos:Masterfile Copyright © 2011 - MICHELIN All rights reserved 1.İPUCU Basıncı koruyun Lastik basıncınızı düzenli olarak kontrol edin. Lastiklerde düşük basınç, sadece hızlı aşınmaya sebep olmakla kalmaz, aynı zamanda yakıt tüketiminizi de artırır. 2.İPUCU Lastiklerinizin balans ayarını yaptırın Balans ayarı lastiklerde dengesiz aşınmadan kaynaklanan erken bozulmayı önler. Lastiklerin balans ayarının bozulması tekerlekte zorlanmaya yol açar. Eğer arabanız hız arttıkça titriyorsa, örneğin otobandayken, bu balans sorununun bir işaretidir. 3.İPUCU Hafifleyin Arabanızda fazladan yük taşımak, üç katı sorun demektir, çünkü lastikleriniz daha hızlı aşınır, arabanız daha çok yakıt kullanır ve bu da daha fazla kirliliğe neden olur. 4.İPUCU Lastiklerin yerini değiştirin Çoğu arabada, lastiklerin bir çifti diğerinden daha hızlı aşınır. Bunun klasik örneği ise, işin çoğunu ön iki tekerleğin yaptığı önden çekişli arabalardır. Lastiklerinizin düzenli olarak yerini değiştirirseniz, daha eşit şekilde aşınır ve daha uzun dayanırlar. 5.İPUCU Ön düzen ayarını yaptırın Sadece daha düzgün bir sürüş için değil, aynı zamanda aracınızın ön düzen ayarının bozuk olması lastiklerinizin düzensiz aşınmasına yol açacağı için, ön düzen ayarını yaptırın. 6.İPUCU Süspansiyona öncelik verin Süspansiyonunuzu kontrol edin. Eski amortisörler, erken lastik aşınmasına neden olarak güvenliğinizi tehlikeye atabilir. Eğer aracınızı kullanırken sarsıntı-sallantı oluyorsa, süspansiyonla ilgilenilmesi gerekiyor demektir. 7.İPUCU Diş derinliğinikontrol edin. Lastiğinizdeki aşınma düzeyini kontrol etmek hayati öneme sahiptir ve her lastik üreticisi, bunu kolaylaştırmak adına, dişe birtakım özellikler eklemektedir. Mesela, MICHELIN lastiklerinde, diş derinliği göstergesi, lastik omzunda yer alan MICHELIN’in lastik adamıdır. Eğer dişin yüzeyi göstergeye yakın veya aynıysa, lastiklerinizi değiştirme zamanı gelmiş demektir. 8.İPUCU Daha uzun ömürlü olmak üzere tasarlanmış bir lastikle başlayın Lastik üreticileri, lastik tasarımının sınırlarını heyecan verici yeni alanlara kaydırmakta olup günümüzde bazı modeller 10.000 km daha fazla ömür sunmaktadır. Daha uzun ömürlü lastikler ile bütçeniz de daha uzun süre dayanır… İşte şimdi hem lastiklerinizin ömrünü uzatacak hem de daha güvenli araba kullanmanızı, yakıttan tasarruf etmenizi ve çevreye dost olm
yılda 20.000 yapamıyorsanız en iyi lastik bile 3 yılın sonunda bayatlar..4-5 yıl binmek bu işin hikayesi.. yaşadığınız hava şartlarıda buna etken tabi ki konyada yaşıyorum arkadaşın 3.5 yaşındakimichelin saver lastiklerinin yanaklarında kılcal çatlaklar başlamış..benim 4 yaşındaki P6000 lastiklerde ise çatlak yok ama viraja hızlı girersem havalar sıcakken araba geziyor..dönüş açısı genişliyor..havalar serinleyince daha iyi oldu lastik..artık kış lastiğimi taktım o da 4. yılına girdi..geçen sene buzlu bir yerde zor kalktı pati yaptı.. ama genel performansı iyi karda..bakalım bu sene nasıl olacak.. kısaca era m bana yanei lasitk al diyor.. bana kış lastiğimi aldığımda 5 sene rahat kullanırsın dediler. gerek saver gerek p6000 ve kış lastiği mi düşünüce ve lastikçilerin yorumlarını alınca anladım ki bir lastiğin ömrü doğru 60.000 olabilir ama yıl olarak max 3 yıl.. nisan ayı gelipte kış lastiğimi çıkarttığımda goodyear vector 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum. kış performansı bazı dandik markalara ait kış lastiklerinden bile iyi testlerde.. kuru performanı testlerde düşük gibi ama goodyear iyi diyor.. sonuçta 5 yılda bir, yaz ve kış lastiği alacağıma 3 yılda bir 4 mevsim lastik alıp taze kauçuklu lastiğe binmek daha iyi gibime geliyor http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/vector-4seasons/index.jsp ortası kış lastiği desenli kenarları ıslak zemin kanal çizgisi su boşaltımına uygun v şeklinde Düzenleyen : mdx78
mersin de yaşayınca lastik tipi seçeneğimiz daralıyor.yani tek seçenek yaz lastiği sıcak hava şartlarında en ideal hangisidir.malum kışın da yağsa yağsa 15 gün yağmur yağar.lastiklerim goodyear hala dişleri var ama çok sertleşti hiç tat vermiyor.michelin düşünmüştüm anlattığın örnek kafamı karıştırdı.şimdi sil baştan bi daha araştır.bu şartlara uygun bir tavsiyen olurmu..
Pirelli Alın Yol Tutmaz Fren Performansı Sıfırdır Birazcık Ani Kalkmak İsteseniz Hemen Patinaja Kalır.. Plastik Gibi Kayar Gider Ama Daha Uzun Ömürlü Lastik Yok.. Ne Diş Eskitir Nede Bişey Olur
Era'mın üzerinde gelen pirelli p3000 lastiklere 5000 km sabredebildim,onu satıp. Kış lastiklerinden çok memnun olduğum Lassa'nın Atracta modelini aldım.Ama açıkçası bundan sonra yazlık lastiklerde tercihim Michelin olacak.
pirelli p6 cinturato alın... adac testlerde çok başarılı..ama cinturato yu arayın düz p6 da var.... konya bayisinde 2 ay önce 125 tl fiyat verdiler..ama 86 T için.. aşırı hız yapmıyorsanız otobanda 86H almanıza gerek yok.. pitrelli nin en yeni lastiği cinturato P1.. yuvarlanma direnci ve yakıt tüketimi 4-5 yıldız almış. buna bağlı olarak, ıslak ve kuru yol tutuşu biraz düşük.. p6 cint ise yuvarlanma direnci az daha düşük ama komfor, ıslak kuru performansı daha iyi p1 den.. Düzenleyen : mdx78