İyi akşamlar arkadaşlar bugün yoldan geldiğimde eriyen asfaltın lastikleri kapladığını gördüm. bunu nasıl çıkarabileceğim konusunda bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok memnun olurum...
Açıkcası Manisa-Turgutlu yolundada yazın asfalttaki zift eriyip lastiklere yapışıyordu. Kendiliğinden lastiklere yapışan zift yok oluyordu. Eğer jant, ve kaporta aksamına zift bulaşmadıysa problem olacağını sanmıyorum.
yok kaportada bi sorun ama lastikler sakız gibi kaplanmış.açıkçası yolda lastiğim patladı sandım ses tapmaya başlayınca çektim kenara baktım kaplanmış tüm lastikler. umarım kendiliğinden çıkar dediğiniz gibi. teşekkürler bu arada yardımcı olduğunuz için.
Rica ederim, bilgiler paylaşıldıkça değer kazanır. Hatta o zift arabanın hızını bile kesiyor ben çok yaşadım o duyguyu, bir zaman sonra lastikteki zift kendiliğinden yok olur. Aslında ziftin asfaltan eriyip çıkması, soğuk asfalt dökmelerinden ötürü kaynaklanıyor. Önce yolu ziftliyorlar sonra mıcır yada çakılları döküyorlar oldu sana asfalt yol.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
haklısınız valla bir de yüklü kamyonlar yokuş aşağı iyice mahvediyolar asfaltı. arabanın lastiklerinden sanki kaplama lastikmiş gibi fırlıyor parçalar))
Arkadaşlar dün saat 18.30 civarı Burdur-Antalya yolundan geçtim. Antalya'ya dönüş yaptım. Yollar bildiğiniz ziftle kaplanmış. Lastiklerimin her tarafı katman katman zift oldu. Anlayamıyorum bu nasıl karayolları bu nasıl iş? Kaç tane araba geçiyor ordan hepside ana baba küfür ediyordu lastiklerine bakıp. Ordan geçecek arkadaşlar dikkat etsin lütfen.
Dün eskişehir inhisar arası motosiklet ile gidip geldim. Yer yer yollar erimişti tekere zivt bulaşması mesele değil ama resmen dans etti motor bazı bölgelerde. Ucuz maliyetli yolların sonucu bunlar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir ara Beton yollara geçiş yapacağız daha düşük ve yerli sermaye ile daha sağlam yollar diye duyurulmuştu ama...
Dandik yapıyorlar ki tekrar tekrar yapılsın ihaleler paralar işte bir kere adam akıllı yapalım senelerce gitsin yok Tekirdağ Keşan arası sırf yama mesela şimdi yeni yeni yapıyorlar birşeyler Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Balans ayarını da bozar böylesi ayrıca asfalt lastiğe de zararlıdır. Boyadaki asfalt lekesini mazot ile çıkarıyordum. Fısfıs içinde hala mazot durur bagajda.
Selülozik tiner ile yaklaşık 2 saat uğraşmam sonucunda boyaya sıçrayan ziftleri temizledim. Ekstra 1 saate yakında lastik temizliği yaptım halada tam geçmedi. Dediğiniz gibi aslında her daim lazım oluyor Türkiye yollarında.
Arkadaşlar bimer ve mail yolu ile ulaşmıştım karayollarına 2 gün önce mail attılar. Maili gönderiyorum.
Gaz yağıyla hiç uğraşmadan zararsız bir şekilde çıkarabilirdiniz. Zift temizleyici tiner vs hikaye tek çaresi gaz yağı zararı da yok boyaya hafif gazlı bir bez tertemiz yapar. Lastikler zamanla düzelir bence uğraşıp lastiklere zarar verebilirsiniz.
en son lastiklerime zift bulaştığı zaman mıcır zeminde bolca patinaj ve kaydırma yapıp sonra uzun düzlüklü bir yolda 10 saniyeliğine 140-160km hıza çıkıp zift parçalarının hepsini sağa sola fırlatmıştım tinerle mazotla uğraşmaktan daha kolaydır sonuç olarak lastikler tertemiz olmuştu kaportayı da cila sürüp bez ile kazıdım.