Arkadaşlar eram 2009 temmuz çıkışlı. 14.000 km de falan.Şehirdışında olduğum için kullanamıyorum.Sizce lastikleri değiştirmeli miyim yoksa km si az olduğu için gerek yok mu?Yıl mı önemli km mi?
Lastikleriniz henüz 2009 yılı üretimi. Ne yıl olarak nede KM olarak değiştirmenize gerek yok. Değiştireceğiniz tarih 4-5 yıl gibi bir süre olabilir. Ben lastik konusunda çok araştırmalar yaptım. Her kesin görüşü kendine, lastikçilerin büyük bir kısmı şunu söylüyor; Raf ömrü 5 yıl, 7-8 yıl kullanılabilir. Diş durumu, çatlak gibi sorunları olmadığı müddetçe. Ben 1 haftada olsa 2003 lastik kullandım. Evet sertleşmişti, güven vermiyordu. Şuan kullandığım lastikler 2010 üretimi. Bir aksilik olmaz ise bi 3-4 yıl daha kullanırım. Yılmı km mi önemli demişsiniz? ikiside diyebilirim. Hangisini önce doldurursanız değiştirmeniz gerekir. Bence diş durumu iyi ise, çatlak, balon gibi sorunları yoksa 5 yıl iyidir...
Arkadaşın yorumuna katılıyorum nasıl bir aracın 15000 yada 5 yıl garanti kpsamında hangisini daha önce doldurmak gibi bir şart varsa lastik içinde aynı şey geçerli için rahat olsun.
sertlesme (islak zeminde hemen kayma) yapmadigi müddetce ve profil yeterice mevcut ise lastik 10 sene rahat gider. Benim kumholar 2006 üretimi, hicbir sorun yok.
Gerek yok... Benim aracımda lastiklerde 2009 model ve şuanda 47.300km oldular,bu senede idare etsin seneye değiştiriceğim o zamana kadarda 60.000km yaklaşmış oluruz zaten...