Bizim ERA larda lastikler için vurulacak ideal hava değeri nedir? Lastikle ilgili ince,bilinmesi gereken detaylar varmıdır,bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
Ben dizel kullanıyorum 1.5 VGT 2009 model select, önlere de arkalara da 32 basıyorum. Benzinli modeller içinse önlere de arkalara da 30 basılıyor.
Ön kısımda ağırlık fazla olsuğu için ön lastiklere arka lastiklere duruma göre 1-3 bar daha fazla hava basılması daha uygundur. Örneğin benim arabamda önlere arkalardan 1 bar fazla vurduruyorum, çünkü arabamda tek ben oluyorum...
İdeali 32-32 dir; ancak yük durumu, hava koşullarına göre de uygun basıncı kullanmak avantaj sağlar. Bunun dışında genel olarak basıncı düşürmek konforu ve yakıt tüketimini artırır; basıncı artırmaksa tam tersi sonuç verir ama limitleri fazla zorlamamak gerekir.
1 bar 14 psi ediyor, araca basılan hava 30 psi yani yaklaşık 2 bar. neyse, benzinliklerdeki pompalar kalibre olmuyor. yanyana iki benzinliğe girip birinde 30 hava basın sonra diğerine gidip kontrol ederseniz arada 2-3 psi oynadığını görürsünüz. o nedenle 28-30-32 psi arasında çok az fark vardır. ama aracı yüklü kullanacaksanız 32 basabilirsiniz. 28in altına düşürmeyin, yol tutuş belirgin olarak düşüyor özellikle yüksek hızda. 34ün üzerinde de olmasın. 34üstünde kullanınca hele araba da boş ise, resmen zıplaya zıplaya gittiğini görürsünüz.