arkadaslar bugun aracımın dış tırafından lastik yedini farkettm o kadar çok yemiş hiç dişleri kalmamış dış tarafta sonra rot balansçıta gittik rotlara bakıldı çok bozukluk varmıs ama araba sağa sola kaçmıyordu hiç nese ayar yaptırdık daha sonra arkadaki iyi lastikleri öne aldırdım balans ayarı yapılmadı çünkü 500 km önce cant alırken yaptırmıstım.aracımın şimdiki sorunu araba hafiif sağa çekiyo lastikelri sağ sol yaptık bu seferde sola çekmeye başladı usta lastiklerden dedi çözüm bulamdık lastiklerde orjinal lastiği KUMHO arba 24000 km de yorumlarını bekliyorum.
zaten lastikleri ön arka yapsam düzelirde arkaya geçirdim lastik vasat benm anlamadım lastik fabrika hatalı falan mı acaba çünkü sağa geçiriyorum sağa çekiyo sola geçiriyorum sola çekiyo. Düzenleyen : MURON70
Sağ sol yapıyorsunuz da lastiklerin dönme yönüne göre mi yapıyorsunuz? Ayrıca lastiklerde gözle fark edilemeyecek deformansyon olabilir ve dengesiz aşınma da aracın çekmesine neden olabilir. Tavisyem, dıştan aşınan lastikleri değiştirmeniz. Allah korusun, dıştan incelen lastik yeri geldiğinde yarılabilir. Düzenleyen : tahrikk
yolda kaçma yapmamasının sebebı mach person dedıklerı amortısman sıstemıdır onun sayesınde cızgıden sapmazsın ( hi-tech ole soyledı ) bır de uzerındekıler kumhoysa acilen degıstırmen taraftarıyım cunkı ınanılmaz dandik bir lastik bendede var degstırecem yılbasından sonra D:
valla ilginç gelebilir ama benim arabanın orjinal kumholarını 2 tanesini 80.000 km kullandık. halen dişleri vardı üstünde. çıkartıncada şahin kullanan bir arkadaş vardı ona verdim. halen kullanıyor lastikleri. diğerleri patlakken üstünde yürüdüğümüzden daha erken gitti.
Rot balansçıya söyleyin Rot ayarlarını yaaprken Önleri le birlikte arkalarında ROT ayarlarını yapsın. Bir lastik dıştan yada içten yeniyorsa ROT ayar bozukluğu var demektir. Yumurta kasalarda Arkalarda da rot ayarı yapılıyor. Getz te de olması muhtemeldir.