arkadaşlar accent admire aracımın yazlık lastikleri epey bi bitik duruma geldiğinden yeni 4 adet lastik almak istiyorum pirelli ve lassa dışında bir marka benim için önemli olan yol tutuş sizin kullandığınız önerebileceğiniz bilgileri sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Bende lastik alacam ve yaklaşık 1 aydır gitmediğim lastikçi araştırmadığım site kalmadı nerdeyse tüm yorumları okudum her lastik için, yabancı sitelerden yorumlara baktım videoları izledim, lastikçilerle uzun sohbetler yaptım ve sonuç olarak çıkan ve benim alacağım lastik: ContiPremiumContact 5 - Continental 190 lira tanesi 185/60/15 Şimdi buraya diğer lastikleri neden eledim neden bunu seçtim avantajları ne uzun uzun yazarım eğer istersen ama sende bir araştır.
bende uzun zamandır araştırıyorumda bazı arkadaşlar lassa yı beğenmiş bazıları pirelliyi bende o iki lastikten olduğunca uzak durmaya çalışıyorum o yüzden kafam karıştı epey diyebilirim
İyi o zaman sana bir kaç çarpıcı şey söyleyim. Öncelikle kimsenin lastiğini kötülemiyorum sizlerin ki böyle olmayabilir. Michelin E.S o sınıfta alabileceğin lastikler arasında. Lastik çok iyi inanılmaz konforlu o kadar yumuşak ki sanki özel süspansiyon taktırmışsın gibi fakat bu özelliği türkiye şartlarında dezavantajda yaratabiliyor. Yanakları yumuşacık olduğundan, sürtmede veya derin çukurda kötü sonuçlar çıkarabiliyor. Diyeceksiniz ki her lastik yanak yapabilir çukurda, ya jant eğecek ya yanak yapacak vb. ama michelin diğer lastiklerden çok daha yumuşak olduğundan bu risk daha fazla. Yakıt tüketimi ve yol tutuşuda güzeldir bu lastiğin. Fiyatıda 185/60/15 için 180 lira.
Pirellinin bir çok modeli var fakat benim baktığım modelde şöyle bir olay vardı. Yakıt tasarrufu B yol tutuşu A, fiyatıda 160 Liraydı sonra lastiği araştırdım ve serisi P1 olması gerekiyor 5 de olabilir tam hatırlamıyorum bu lastiklerin yeni serisi gelmemiş daha ondan çok eski seriler vardı ve içime sinmedi.
İkisi de çok iyi kimse kötü diyemez zaten bridgestone' uda araştırmıştım o lastikte şöyle bir özellik var , yanaklarında çift koruma varmış, çift katmanmış hatta gittiğim bayi bana örnek bir lastik gösterdi ikiye bölünmüş bir kesit. Benim kışlığım bridgestone memnunum gayet ama araştırmalarımda continentalin daha iyi olduğunu anladım.
Evet gerçekten iyi, Blizzak serisi olması gerekiyordu benimkilerin, artık yazlık almam lazım işte yazık ediyorum kışlıklara..
biridgestone evo 330 eramda kullanmıştım cok memnun kalmıştım tavsıye ederım goodyear effıcıentgrıp performance bakmanızı onerırım hatta o lastıgın lansmanına da gıttım ıcın tavsıye de edebılırım konu ıle ılgılı düşüncelerımı de forumdakı arkasaşlarımla paylaştım bilgilerinize https://www.hyundaiclubtr.com/yeni-...tik-efficientgrip-performance.html#post548653 Saygılar
nisan başında fulda ecocontrol aldım tanesi 135 tl benim ölçümlerime göre michelin kışlık lastiklerine 0.7 litre gibi tasarruf sağladı