Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastik Yamaları

'Getz Forum - Club' forumunda no good tarafından 8 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhaba Arkadaşlar, bir süre önce ön sol lastiğimin inmeye başladığını farkettim ve basit bir incelemesonucunda vida saplanmış olduğunu fark ettim ve aracımı iyi bir lastikçi tavsiyesi için yetkili servise götürdüm.
    Yetkili servis biz tamir ederiz dedi ve fitil yama tabir edilen bir yama türünü gayet düzgün bir biçimde uyguladı. Hatta yamayı uygularken servis yetkilisinebu tür yamanın tellerezarar verebileceğigibi bilgiler edindiğimi de söylemiştim, ancak yetkili kumho lastiklerin tellerinin zik zak biçiminde olduğu için bu riskin olmadığını ileri sürdü.
    Daha sonra bu tür yamanın sorun çıkardığına dair internette ve bazı forumlarda bilgilere rastladım.Bu tür yamanın uygulanırken, lastikteki deliğe yama uygulanmadan öncetornavida türü bir aletle deliğin genişletildiği için lastik tellerinde kırılma vezamanla bu yerden tellerin nem alıp paslanması gibi sorunların olabileceği bilgilerini edindim ve konu da lastik olunca rahatsız oldum açıkçası.
    Yaklaşık 2 aydır aracı bu yama ilekullanıyorumve herhangi bir şikayetim de yok. Bu yamayı uygulatan ve memnunya da şikayetçi olan var mı?Sözkonusu sorun ya da risklerle ilgili deneyim ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bir hata sözkonusu ise araç henüz 2000 km de olduğu için tek lastiği değiştirmeyi de düşünebilirim.

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    genelde eger patlak yanaga yakınsa fitil kullanmazlar..ama ortalara dogru ise kullanıyorlar..genelde pek tavsiye edilmez fitil..ama bende bayadır kullanıyorum herhangi birşey yok.ama yinede kullanmamakta fayda var...

3. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    fitil yaygın olarak kullanılıyor. fazla kafayı takmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

4. Misafir

Misafir Guest

Birazda şans işi, tellere denk gelmeyebilir bazende...

5. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bu bilgiyi vermeyi unutmuşum; yama tabana yapılmıştı.
    Düzenleyen : no good

6. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizin lastiğe şişleme tabir edilen basit ve etkin bir tamir uygulanmış. Her ne kadar lastiğe zararlı olduğu söylensede tabanda ve dişler arasında son derece sağlam bir yöntemdir bana göre (iyi yapılması koşuluyla) Ancak bu tamir yalnızca çivi-vida hasarlarında uygulanmalıdır aksi durumlarda kaynak önerilir. Kaynak daha etkin ve güvenli görünmesine rağmen lastikte balans ve taban bozulması gibi sorunlara yol açmaktadır. Ancak yabanda yarılma gibi hasarlarda bundan başka bir yolda uygulanmaz. (ek not hasar tabanda ne kadar ortaya yakınsa şişleme bir o kadar da güvenilir olur. En dış kenarlarda ise hiç önerilmez bu durumda da oluyorsa kaynak yapılır.)

7. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederim.

Bu Sayfayı Paylaş