Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lastik sorunu

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda blkgtz tarafından 30 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    arkadaşlar benim araçta sıfır hankok lastik vardı üzerinde ilk birkaçbin kmden sonra seyir halinde bi gariplik sezmeye başladım durmadan lastik sesi geliyordu kalkışlarda yeri tutmuyo frende abs devreye girmeden lasitk sesi geliyo ve virajlarda sanki savruluyo gibiydi içime sinmedi ve gidip bridgestone er 300 ile değiştirdim çıkan lastiklere bakınca şaşırdım 7000 km de çatlaklar oluşmuştu lastik yumuşak beyaz peynir gibi dağılmış nerdeyse
    yeni lastikler çok farkettirdi şimdilik çok iyi bu tip problem yaşayanınız varsa lastikleri kontrol ettirin isterseniz

2. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında hankook kaliteli lastiktir.Yani ben bir sorun yaşayan görmedim açıkçası.Ama tabi bunlar birazda şans meselesi.Denk gelmiş sana.

3. dr_dree

dr_dree Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendeki i30 da <cite>kumho lastik var ..hankok yok sanırsam i30 larda eminmisin</cite>

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    her ikisi ile de geliyor artık kore arabaları buna kore de üretilen chevrolet ve opel dahil..opel in bazı modelleride chev ile aynı fab da üretiliyorlar nede olsa gm hepsi..

5. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendekide brigstone :)

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    era ları kastetmedim, koreden ithal arabaları demek istedim. kore den gelen opel de var. opel in bayisindeki opelleri hankook la görünce elemana sordum o söyledi.

bizim era lar yerli olduğu için hepsine ya b250 yada p6000 takıyorlar alternatif yok https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

i30 lar çek cumhuriyetinden gelmeye başlayınca hankook la gelmeyebilir büyük ihtimal
    Düzenleyen : mdx78

7. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet o doğru koreden gelen araçların kumho veya hankook la geldiğini biliyorum.

8. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim i30 unda lastikleri hankook !!!

Bu lastik markası hakkında çok bi bilgim yok şimdi aklıma takılacak :s

Nasıl yani bu lastikler iyi değilmi ? Değiştireyimmi ?

Bu arada aracı ilk aldığımdan beri lastik basıncını ayarlayabileceğim güvenilir bir yer bulamamıştım geçen arkadaşım bi benzinliği söyledi oradaki pompadan ayarladım !!!

ilk basışta makina 41 psi gösterdi bende 36 psi ayarlayıp biraz indirdim acaba biraz daha indirsemmi emin olamadım ?

Lastiklerin üzerinde max 44 psi yazıyor !!! Araç içinde kapıda ise 32 psi yazıyor . 32 psi basınca kadar düşüreyimmi emin olamadım ???

9. Misafir

Misafir Guest

Hankook kötü bir lastik değil, üst sınıf olmasa bile orta derecede bir lastik, biraz km yapın memnun kalmazsanız değiştirirsiniz, lastik basınçlarına gelince ilk çıkışta canta otursun diye yüksek hava basarlar aracınız 100km'yi geçtiyse 32 yapabilirsiniz, böylece arabanızın süspansiyonuda daha yumuşak olur, eğer yol tutuşu düşerse tekrar34'e çıkarın...

10. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için !!!

Genellikle sizin şahsi paylaşımlarınız , yönlendirmeleriniz ve ilginiz içinde ayrıca teşekkür ederim . https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

Saygılar

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    honkook u bilmem ama kumho var tucsonda ve getzde..tucsondaki tecrubelerimde coşkun abinin bahsettiği gibi çok iyi bir lastik değil ama kötü bir lastikde değil..

12. Misafir

Misafir Guest

Nezaketiniz için teşekkürler dostum....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

13. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yusufum senin makinaya wrangler f1 takalım

Bu Sayfayı Paylaş