lastikleirn değişme zamanı geldi artık tutmuyor gibi birşey lastikçi mıchelın bayii bi arkadaşımdan(mıchelın bana göre en iyi lastik yumuşak olması yolda ses yapmaması yönleriyle kullandığım araçlarda sevdirdi kendini...) fiyat aldım sizce hangisi ve neden bir de boyutu değiştirsem mi acaba geniş taban istiyorum ve 15veya 16 düşüncem var fakat arkadaş kalkışlarda ve rampada arabayı iyi istiyorsan orjinali değiştirme 175-65-14tak yine dedi.ama hızlandıktan sonra düz yoldagitmek istiyorsan geniş taban ve büyük yap dedi şimdi aldığüım fiyatlar ve alstikler böyle sizce hangisi dersiniz ve neden?uzun oldu biraz kusura bakmayın ama lastik en önemli elemanlardan biri olduğundan fazla düşerim üstüne sonuçta can taşıyor ve her dk alınan birşey değil.yardımcı olacaklara teşekkürler saygılar şimdiden.. 1-175-65-r14 827starmax=65tl 2-175-65-r14BF Goodrıch=85tl 3-195-55-r16 87v energysaver=230
Merhaba değerli arkadaşlar benim öğrenmek istediğim bir konu var, son zamanlarda araçların arkasına ve önüne ayrı ebatlarda lastik taktıranlar duyuyorum üstelik bunu ticari panelvan ve binek türü araçlara yaptırıyorlarmış neden 4 lastikte aynı ebat değilde böyle farklı taktırıyorlar, bilmediğimiz bir avantajımı var....yoksa bilmeden mi yapıyorlar bu işi......konu hakkında bilgisi olan arkadaşımız varmı.....
Bildiğim kadarı ile onu arkadan itişli drag araçlarında yapıyorlar esas. hızlı kalkış yapmak için arka tekerleklerin patinaj yapmaması gerek arka lastiikler geniş, ama ön lastiklerde boşuna sürtünme yapıp performans kaybı olmasın diye dar ve küçük çaplı olur. yada bir araç arkadan kaymaya müsait ise arka lastikleri daha geniş olur.
ticari araçlarda küçük lastik takarsanız daha kolay tırmanırsınız.(bizimkiler içinde geçerli tabi de ticarlerde yapan çok 50 nc kamyonet diye tabir ettiğimiz araçlarda) aynı güçte, yani bir turda orjinal lastikle 3 mt yol alırsanız küçük ebatla 2.5 mt yol alırsınız diyelim. aracın çekişi artarken %20 gibi bir yakıt fazlalığı söz konusu olur.