Arkadaslar 2010 model hyundai accentim var bugun lastiklerini degistirdim normali 195 55r15 ben 185 65 r15 takdim bi sorun olurmu
Taban genisligi 10 azalmis, yanak genisligi 10 artmis. Taban genisliginin azalmasi yol tutusunda azalmaya neden olabilir. Yanak genisliginin artmasi konforu arttiracaktir. Bir de bunu hesaplayan siteler var. Bunun yerine hangi alternatifleri kullanabilirim diye. Bir de onlara bakin bakalim.
Bu gibi durumlarda işlemi yapmadan önce bilgi almak daha yerinde olur. Sonradan geri dönüşü zor olabiliyor.
Merhaba aracımın lastik ebatini 15 yapmak istiyorum lastik ebati sizce ne olmali 15 inç kara jant takacağım
aracın sürücü kapısında uyumlu lastik ebatlarının bir listesi olmalı. orada yoksa benzin depo kapağında ya da torpido kapağı içinde olabilir. bildiğim kadarıyla 185/65/15 sizin aracınızla uyumlu.
185/65/14 ve 195/55/15 diyor ben 15 kara jant aldım lastiği hangi ebat alıyım muayenedende geçmesi şart teşekkürler
aracın üzerinde(kapı içinde) bulunan etikette bulunan lastikler uyumludur ve muayenede problem yaratmaz. 195/55/15 yazıyorsa kullanılır.
Sürücü kapısı içinde ( kilit karşılığı sütunu üzerinde etiket olur genelinde ) o etikette yazan lastik ebatlarından birini tercih edebilirsiniz , bir kaç tane ebat seçeneği bulunur. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Abi benim aracta üzernde 175.65.14 var lastik kapıda 175.70.14 ile 185.65.14 yazıyor lastik alıcam önlere hangisi dikkate alayım üzerinde olan lastiklerimi
Sadece önlere alacaksanız arkalar ile aynı olması açısından mecburen 175-65-14 almanız gerekir. Orjinal ebata göre mevcut lastikleriniz %2,2 oranında daha küçük şu anda. Arka lastikler ne durumda?
%3'e kadar fark kabul edilebilir seviyedir. Sizin de bu sınırlar içerisinde. Farklı ebat olursa muayenede sorun çıkmasın tereddütü ile farklı olmamalı diye düşündüm. 175/65/14 den devam edin o zaman.