215/65/16 hyundai tucson için hangi marka model lastik tavsiye edersiniz? Üzerinde kumho var motor ustam contiental al bulursan dedi model söylemedi, siz hangi markaları kullanıyorsunuz veya tavsiye edersiniz?
suv bir araç olduğu için nacizane tavsiye Nokian SUV line yada Kumho Crugen Hp91 olacaktır. Yanak koruması var ve iki lastiğide kullandım çok iyiler. Nokian yumuşak ama sağlam, Kumho crugen ise (bmw x serisi faprika çıkışı lastiği) orta sertlikte sağlam bir lastik. Kumho biraz daha fiyatı cazip.
Kumho bmw ilişkisini bilmiyordum çok dandik bir lastik gibi geliyordu bana çok kullanmadım ama duyduğum kadarıyla, iyi oldu öğrendiğim
GOODYEAR 215/65 R16 98H EFFICIENTGRIP SUV 4X4 YAZ LASTİK Nokian Line SUV 215/65 R16 102H XL Yaz Lastiği ikisi aynı para hangisini seçmeli?
4*4 olanlarını bilmiyorum ancak yakın zamanda uzunca lastik araştırması yapmış biri olarak nokian derim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SUV da nasıl olur bilmiyorum ama 175/70 13" jantlarımla michelin energy, lassa snoways 2+, falken sincera, dunlop sp touring lastiklerini kullandım. Gördüklerim şundan ibaret: Michelin Energy: Kışlık lastikti yanılmıyorsam. Islak zeminde kontrol gayet güzel. Sıcak havada da arabayı yormuyor. Yumuşak bir sürüşü var ama hem fiyatı pahalı hem de mucurlu yollarda fazla kullanmaya gelmez. Lassa snowways 2+: Özellikle karlı yolda 10 numara lastik. Eğer kışlar ağır geçiyorsa kesinlikle tavsiyem. Fakat ıslak zeminde fren mesafesi pek iyi değil ve sıcak havada da kullanırsanız arabayı baya yoruyor ve yakıt artışını hissedebiliyorsunuz. Gerek asfalt gerek taali yollarda çok rahat kullanılır, dayanır. Fiyatı-Kalite İyi. Falken Sincera: Yaz lastiği idi. Fakat çabuk deforme oldu. Yol tutuşu güzel. Özellikle kızaklama sonrası freni bıraktığınızda, yanaklarını biraz zayıf gibi gördüğüm halde çok iyi toparlamanızı sağlıyor arabayı. Asfaltta baya rahat gidiyor. Birazcık suyu görünce hemen pati atardı.. Nedendir bilmem lastikleri aldığım günden söktüğüm güne kadar huzursuzdum. İçime sinmeyen tek lastik. Tabii bu belki benim koşşullanmama bağlı olabilir, bilemiyorum ama içime sinmeyen tek lastik. Dunlop SP Touring: Yazlık lastiklerim. Yeni kullanmaya başladım. Fren mesafesini baya bir düşürdü. Arabayı hiç yormuyor. Fakat ani kalkışlarda; ara hızlanmalarda pek hissetmesemde hemen patiye kalkıyor. Islak zemine ii yapışıyor yazlık olmasına rağmen. Gaza basınca biraz sapıtıyor ama kontrolü gayet iyi ve şu ana kadar tam hesaplamasamda tahmini olarak yakıtımı da düşürdü diyebilirim. İnsana güven veriyor. Lastik ebatları değiştikçe, lastikler aynı yapıda da olsa garibime giden çok farklı özellikler gösterebiliyor. Marka olaraksa eğer param var dersen rahat rahat git michelin al ama bence Lassa fiyat-kalite olarak michelin i geride bırakır. Petlas kullanma şansım olmadı ama 2 arkadaşım kullanıyor 15 er inc jantlarda gayet memnunlar.