s.a arkadaşlar getz 1.3 gls aracım var ailece kullandıgımız arabamızda her zaman sabit hızım 90 dır yani anlıyacagınız konforlu sessiz bir lastik arıyorum yardımlarınızı bekliyorum.
konfor ve sessızlık guven dayanıklılık yakt performansı arıyorsanız hıc dusunmeden MICHLEIN ENERGY SAVER ı alabılırsınız. zaten bır baska 2. lastık tercıhınız bu 2 krıterde yoktur. 2. bır tercıh dersenız nokıan derım.
arkadaşlar aklımda 4 marka var 1-mıchelın 2-goodyear 3-kumho 4-falken ilk ikisi gerçekten iyi lastik diger ikisi de menşei olan ülkeri sevdigimden yani birazda milliyetçi düşüncem de var
Konfor,Yakıt,Sessizlik,Güven neysede Dayanıklılık deyince duracaksınız çünkü Kumho bile Michelinden daha dayanıklı
Açıkcası lastik seçiminde yardım taleb edipte yardıma cevab veriyoruz ama kişi sonra hiç ortada olmayan bir markanın lastiklerini tercih ediyor genelde. Bunu genel olarak söylemek istedim, Öncelikle sizin istediğiniz lastikler başıda sonuda Michelin Energy. Milliyetçilik vs kusuruma bakmayın ama sadece bir lastikten değil araba seçiminden başlar. Yani boşverin yerli malı lastik alıcam diye düşünmekten. Goodyear biladerimin 110 hp Getzinde olduğu için ses yapıyorlar. Kumho bu ebatlardaki lastiklerde önermem, performans lastiği olsa seçenekler arasında olabilirdi. Getz orjinal lastik ebatları siz ne kadar 90 km hızlarda genelde seyir etsenizde güven vermez, virajlarda, yol tutuşunsa, frenajlarda. Onun için 175/65/14 yerine 185/60/14 ebat taktırmanızı öneririm.
erkan bey tavsiyenizdeki lastik ebatları yakıtta artışa sebeb olmazmı ? ön takımda sıkıntı yaratırmı ? bu milliyetçilik dedigim durumda fransız mallarına aşırı karşıyım evimdeki beyaz eşyalarımın bile kore veya japon markası olmasına dikkat ediyorum.
Kesinlikle ve kesinlikle ön takıma zarar vermesi düşünme babbında anlamsız kalır. Bir önceki arabam Getz 1.4 benzinliydi, yol tutuşu olsun virajlarda ve frenlerde araba lastik ebatlarından ötürü vasat durumdaydı. Bu konuda çok araştırmalar yaptım, nette incelemediğim hiç bir yazı makale kalmadı, ki sonunda arabama 195/50/15 jant ve lastik taktırdım. Arabam bir anda değişti herşeyiyle, yakıt konusunda bu ebattaki lastiklerle evet belki yakıt sarfiyatı artmıştır ama bunun farkına ben varamıyorum. Örneğin orjinal ebatlarla yakıyodu 30 kuruşta şimdi yakıyor 40 yada daha fazla asla böyle birşey olmadı. Şimdiki arabam 88 Hp dizel Getz yine 195/50/15 Toyo T1R lastik ve jant var. Biladerimdede 110 hp Getz var yakıt olarak aynılar. Ama aradaki fark biladerim orjinal ebattaki lastiklerle arabasını tedirgin kullanıyor, virajlarda olsun kalkışlarda olsun hep tedirgin. Maddi durumunu düzelttiğinde daha sıfıra yakın Goodyear lastiklerini elden çıkarım biraz daha üzerine koyup 185/60/14 ebatında lastik alıp kullanacak. Sizin orjinal ebatların yerine 185/60/14 lastik taktırmakla size yakıtta hiç bir fark oluşturmaz yol tutuşunda büyük bir +'lar getirisi olacaktır. Era Ve Getz modellerinde bulunan orjial lastik ebatları sırf maliyeti düşürüp kaar markajını yükseltmek adına yapılan küçük hiledir. Neden yeni çıkan birçok Getz sınıfındaki arabalarda 1.2 cc motor olmasına rağmen 15 yada 16 inc lastik mevcut. Bana göre Getz modelinde fabrika çıkışı enaz 185/60/14 ve daha güçlü motorlularında ise 185/55/15 ebatlar standart olmalıydı. Yani böyle ufak hileler markaya düz mantık yürütüldüğünde getirisi çok fazladır. Ama gerçek hayatta biz kullanıcılar için ise trafikte tedirginlik ifade ediyor. Milliyetçilik konusunda bende bir zamanlar sizin gibi düşünüyordum. Ama kullandığım birçok ürünün markalarını incelediğimde arkasında ya Fransızlar yada Yada daha merkezinde Yahudiler çıkıyor. Hacı Şakir sabununun bile Yahudi malı olduğunu anlayıncada şoke olmuştum. Dediğim gibi 185/60/14 ebat sizin için standart olsun alıp kullandığınızda teşekkür edeceksiniz. Yokohama lastiklerinide önerebilirim, Japon malıdır ve Michelin ile rekabet edebilecek düzeydedir. Benim kullandığım lastikler ise Toyo T1R Japon malı ama 15 inc ve üzerine ebatlarda lastikleri mevcut.
kardeş alacağın tek lastik lassa atracta al bin ne ses ne sıkıntı en azından biraz yerli.michelin falan güzelde bizim tr de onun için pek yol yok sürekli kaymak asfaltta süreceksen ok birgestone da iyidir ama biraz serttir ve ses yapar
Hocam bence michelin al;ben alalı bir hafta oldu gayet yumuşak,sessiz ve de güven verici virajlarda aracı sanki tutuyor gibi geldi bana ayrıca benim aldığım yer 4 lastik karşılığı 100 liralık akaryakıt çeki hediye etti.
Graftt arkadasin dedilklerine tamamen katiliyorum.Getzlerde en az 185/60/14 veya 185/55/15 mutlaka secilmeli. Bende suan 2011 aracimin ilk is olarak lastiklerini degistirdim 195/50/15 te kullandim.fakat orginal yaylarla biraz yuksek duruyo. Ve konforu biraz dusuruyo. 185/55/15 en uygun model bence bende su an 185/60/14 kullaniyorum. Lastik olarak michlen energy saver h serisi kullaniyorum. Yalniz michlen energylerde h ve t olmak uzere 2 model sunuyo. Bu modelde h sinifini almanizi oneririm. Miclenin tek dez avantaji yanaklari biraz ince kaldirima vs vurmamak gerek. Onundisunda bi sorunu yok. Yokohama c drive 2 , lassa impetus onerebilirim. Fiyatlari ise 185/60/14 olarak. Energy 145_150 tl yokohama 125_135 tl impetus 135_140 tl orasi bende 3 ay kadar once lastikleri degistirmistim. Epeyi arastirdim. Bu arada 185/60/14 ile orginaller arasinda hicbir tukem farkliligi yok. Fakat 195/50/15 te 0.3 ila 0.4 lt 100 kmde artabilir. Ben senede 17. 18 bin km yapiyorum. O yuzden 185/60/14 cok km yapanlar icin ilk tercih te olabilir. Saygilar.