Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lastik önerileriniz?getz aldım

'Sohbet' forumunda uytun_10 tarafından 17 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. uytun_10

uytun_10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle bugün itibariyle yeni araba sahibi oldum tekrardan.önceki aracımı maddi sıkıntılardan satmıştım kısmet getzeymiş.servisten de getzi daha önce gelen araçları filantest etmiştik şimdi sahibi oldum heyecanlıyım açıkçası çok mutluyum.fakat lastikeri kabak araç 1,3 82hp modeli.fazlasıyla tatmin edici gücü var.lastik 185-60-14alacağım bir de jant atıcam çünkü 15 leylek gibi bırakacak yay işine girmem şimdilik...... mıchelın özentili kullanmayı istiyor ne amrka almalıyım sizce serviste filan pırelli hankook kumhotaktık hep ama şimdi açıkçası ben bile karışığım.çünkü mıchelın istiyordum ama çukurda fian bombe yapıuyo setrt girince açıkçaı çok konforlu güzel yol tutuşu mükemmel belki en iyi lastik ama hassas kullanamam bana gelmez yani.önerilerinizi bekliyorum yarın lastik alcağım inş.selametle
    Düzenleyen : uytun_10

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın
    bence lastik olarak michelin alın, en ufak darbede dağılcak hali yokya, biraz dikkatli oldumu bişey olmaz, yada olcak olduktan sonra hangisi olsa sıkıntı olabilir

3. uytun_10

uytun_10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim hocam şimdi iyice karıştım aşağıdki yazı bilgilerime göre çok doğru bridgestone ye yakın bakıyorum ama oğzu nickli iyeimz de memnun olmadığını söylemişti ondan biyerde...
    KURU YOL TUTUŞUNDA
    Birinci
    - Bridgestone Turanza ER300
    İkinci
    - Michelin Energy Saver
    Üçüncü
    - Continental PremiumContact2

ISLAK YOL TUTUŞUNDA
    Birinci
    - Vredestein Sportrac 3
    İkinci
    - Pirelli P6
    - Continental PremiumContact2
    - Maloya Futura Sport V
    Üçüncü
    - Yokohama C.drive

SESSİZLİKTE
    Birinci
    - Dunlop SP Sport Fastresponse
    - Michelin Energy Saver
    - Uniroyal rallye 550
    İkinci
    - Firestone Firehawk TZ200 FS
    Üçüncü
    - Yokohama C.drive
    - Nokian V

YAKIT TÜKETİMİNDE
    Birinci
    - Michelin Energy Saver
    İkinci
    - BFGoodrich Profiler 2
    Üçüncü
    - Barum Bravuris 2

AŞINMADA
    Birinci
    - Michelin Energy Saver
    İkinci
    - Ceat Tornado
    Üçüncü
    - Wanli S1095

GENEL DEĞERLENDİRME SONUCUNDA

ÖZELLİKLE TAVSİYE EDİLENLER
    - Pirelli P6
    - Bridgestone Turanza ER300
    - Vredestein Sportrac 3
    - Dunlop SP Sport Fastresponse

Bu teste göre;

Michelin Energy Saver ıslak yol tutuşunda vasat altı performansının yanı sıra diğer konularda çok iyi performans göstermiş.
    Islak yolda başarılı olmayan Michelin Energy Saver konfor, aşınma ve kuru yol tutuşunda çok iyi bir lastik olarak çıkmış.

Çok övülen Nokian V ise test edilen lastikler içinde vasat altında bir performans göstermiş. tek başarısı sessiz lastiklerin içinde bile üçüncü olması.

İlk beşdeki lastikler içinde;
    konfor olarak;
    (4.) Dunlop SP Sport Fastresponse, ve
    (5.) Michelin Energy Saver en sessiz lastikler iken diğer ilk üçtekiler biraz sesli lastikler olmuş....

Kuru yol tutuşunda;
    (2.) Bridgestone Turanza ER300 ve
    (5.) Michelin Energy en iyi performansları göstermişler...

Islak yol tutuşunda;
    (1.) Pirelli P6 ve
    (3.) Vredestein Sportrac 3 en iyi performansı göstermişler....

Sonuçta; bu teste göre Islak Yolda vasat altı hatta kötüye yakın performans göstermese Michelin Energy Saver en iyi ve iddialı bir lastik olacakmış. Michelin ıslak yolda pek doğru bir tercih olmadığını da göstermiş. Genel değerlendirmede Pirelli P6 ve Bridgestone Turanza ER300 en iyi lastikler. Zaten incelediğim başka yerlerdeki testlerde de çok konforlu olmasalarda Pirelli P6 ve Bridgestone Turanza ER300 "genel anlamda" çok iyi lastikler olduğunu ardı ardına kanıtlıyorlar.

4. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum 22.11.2009 da getz aracıma Michelin energy saver taktırdım. Ve memnunum ıslak veya kuru yol farketmiyor, her iki durumda da iyi bir lastiktir. Aracına ikinci bir süspansiyon istiyorsan Michelin tek seçim. Yukarıda verilmiş olan lastik verileri performans araçlarında deneniyor. Örneğin Bridgestone Er 300 getz için fazla neden dersen aracın gücü ve yoldaki virajlara tepkisi belli Er300 taksan yine arabayı limitleri dahilinde kullanacaksın ama 4 çeker bir aracın olmuş olsa hiç kuşkusuz Bridgestone derim. Ben Michelinden memnunum bence Michelin taktır farkı kullanınca anlayacaksın zaten. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif
    Düzenleyen : Canhan83

Bu Sayfayı Paylaş