2012 elantra aracım 205.55.16 ama ben hyundai i20 den kalma 185.60.15 jant kar lastiklerini takmak istiyorum olurmu bir tavsiye bekliyorum..
Bijon aralığı uyar ve fren balatasına çarpmazsa uyar ... Kuru asfaltda çok daha dikkatli kullanmanız gerekir ... Frenaj ve yol tutuş problemleri yaşatır ...
Bahsettiğiniz şey normal lastikler olmadığı için kış lastiklerinde durum farklıdır, taban yani yere basan kısım ne kadar ince yada diğer tabirle dar olursa daha iyi sonuçlar verir. Eğer bu lastikleri başka türlü değerlendirme imkanınız yoksa kullanmaktan başka çare yok atılacak halide yok. Sadece km saatinde 100 km hız gösterirken siz 95.4 km hızında olacaksınız hepsi bu.
205x55x16 nın lastik denklik tablosuna göre muadili 195x65x15 dir. kış lastiklerinde lastik tabanının bir ölçü dar olması tavsiye edilir. orjinal lastikle yerine takılacak lastiğin +%3 veya -%3 aralığında olması tavsiye edilir. takmayı düşündüğünüz 185x60x15 orjinale göre %4,6 küçülmektedir, ve standartların dışındadır. aracınızın güvenliğini, yol tutuşunu vs. olumsuz etkileyecektir. kısaca sizin için 195x65x15 ideal ölçüdür. benim elantrada şuan 205x55x16 yaz lastiği takılı, elimde önceki elantramdan kalan 195x60x15 kışlıklar var, onları takacağım. (orjinalinden %2,7 küçük) elimdekileri satabilirsem 195x65x15 alacağım. http://www.lastikturk.com/lastikhesaplama.html
ewet i 20 den kalma kar lastiklerini degerlendirmek istedim ama olmadi zaten bi arkadaşa verxim kar lastigi alicam