<div ="msg" style=":left; overflow:auto;"> mrb arkadaşlar lastik almayı düşünüyorum aracım 1.4 team orjınal lastık ebatları 185/65/14 ama ben goze gorunus ve yer tutusu acısından 195/65/14 takmayı dusunuyorum ama hıc mı hıc bılgım yok olurmu olmazmı bılmıyorum bıde orjınal 14 janta 195/65/15 lastık taksak olurmu bı sorun cıkamrı cıkmazmı lutfen yarıdımcı olursanız cok sevınırım hıc bılgım yok.tşk
hocam bence lastik ebatını ve jantı büyütme aynı ebatta lastik al ama bristone olsun Düzenleyen : turkuaz4155
kardeş cantı zaten buyutmuyrum orjınal 14 janta 15 ınc lastık takılırmı onu soruyorum.olmuyorsa sadece tabanı 185 ten 195 e cevırmeyı dusunuyorum tabıkı olursa.
Hemen hemen aynı ebat sayılır. 185 iken 195 olacak. Bir problem oluşturmaz. Diğer sorunuza yorum yapacak olursam, 14 janta 15 lastik takan görmedim yada bana denk gelmedi. Zaten 14,15 diye ayırmalarının da bir mantığı var. 15 lastik için 15 jant yapmışlar sonuçta. Marka konusunda Bridgestone iyi bir seçim olur.
14 janta 15 lastik takamazsınız, 185 yerine 195 olacaksa lastik çapı 1,3cm uzar, bu da hız göstergesinde biraz sapma yapar, hafiften performans kaybı da yaşanır.
185 e gore 195 ın yer tutusu avantajına bakılırsa performan kaybından daha onemlı bence ki yasanacak performans kaybıda o kadar fark edılecek duzeyde olacagını sanmıyrum.cok tşk arkadaslar.