1.4 expo gold otomatik var bende lastik havası hakkında servisi aradım tüm tekerler 30 olacak diyor.bende ön tekerlek havaları fazla olur arkaya göre diye biliyorum.konu hakkında bilgisi olan yardım etssin
ben önlere 32..arkaya 30 basıyorum..uzun yolda yolcu ve yük olunca 32-32 basıyorum.(fabrika servisin dediği gibi normalde 30-30(1-2 kişi)..yükte (4 kişi) 33-33 bas yazar
Eski versiyon araçlarda dediklerinzi doğrudur. Yeni nesil araçlarda bu ön ve arkalar eşit olarak yapılıyor. Ancak Araca yük konduğunda 1-2 bar basınçlar yükseltilmektedir. Lastik ebatlarına göre basınçlar da değişmektedir.
torpido gözünde yazıyor zatenmin. 1-2 personel 30-30/ max.3-4 personel-32-32 ... benim araçta böyle Düzenleyen : azman
Pirelli P6000 kullanıyorum 4 lastiğimde 30 hava var. Aşırı yüklü gezmeyenler için en uygunu 4X30 hava.
accent era için dört tekerde aynı ve 30-33 psi basıncında olmalı. ben 15 günde bir kontrol ediyorum. kasisler kaldırımlar ya da çukurlar basıncı zamanla düşürüyor. yakıt tüketimini olumsuz etkileyebilir düşük basınç.
Ben öne 30 arkaya 29 basıyorum öbür türlü çok sallıyo araba. Belkide bu yüzden fazla yakıyorum ben. Hepsini 32 yapıp deniycem.
bugün benim arabanın direksiyonu ağırlaştı hantallaştı araba,lastik havalarına bi baktım 40'a düşmüş soğuktan dolayımıdır nedir bilmiyorum ama hemen 46 ya yükseltince direksiyon hafifledi arabaya can geldi resmen... Havalarınızı sürekli kontrol edin ve ERA larda 32'den aşağı basmayın 4 lastiğede 32 basın...
sürücü kapısını açın aşağıda yazıyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifçok çeşit denedim en ideal fabrika değerleri
benim anlamadığım fabrikadeğerlerinde hava basmama rağmen özellikle ön lastiklerin sanki inik gibi durması. daha fazlada yüklenmek istemiyorum. yarılabilir..