Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastik Hakkında Bilmediklerimiz

'Sohbet' forumunda 8020.r31s tarafından 2 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Merhaba arkadaşlar şuan 2012 era dizelim var ve araba 56 binde.Arabaya 48 bin de kı lastiğiğ takıldı.Üzerindeki bridgeston b250lerle yaklaşık 48 bin km yapıldı.

Kış lastiklerini takarken yaz lastiği alacağım dedim adama adam baktı hpcam bunlar kullanılır dedi.Dedim 48 bin yaptık yok bişey olmaz desenler çok kaybolmamış dedi.Gerçektende baktığımda ön lastiklerde orta desenler hafif düzlenmiş arkalar ise iyi durumda.

Aklıma takılıyor biliyorsunuz lastik çok önemli.Acaba lastikte sene veya yıpranmamı asıl kriter yoksa yaptığı yol mu?Herkes farklı bir yorum yapıyor.

2. bg6828

bg6828 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    sezgin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    içinde bulunan kaucuk eskimişse lastikte beş para etmez. Lastik kullanım ömrü ortalama 4 yıldır. Km hesabı yapılamaz. Diş derinliğin azaldıysa değiştirilir. Lastikte sertleşmişse (bayatlamış) ABS sistemini devreye erken sokar . Fren mesafeniz uzar, sizi riske atar. Bayat lastik testi Yokuş yukarı yolda arac patinaja sardırılır ve arac sağa-sola kayma yapıyorsa o lastikler bayattır. Kim ne derse desin olay budur. Herkez esnaf bu ülkede. Bilenide konuşur, bilmeyenide....

3. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Sanırı aracın modelini okumadınız 2012 model araçtaki lastik bayat olmaz,dişleri çok azalmamışsa gönül rahatlığıyla kullanın hiçbirşey olmaz.Lastiğin kullanım ömrü lastiğine göre değişsede ortalama 5 yıldır.Ondan önce değiştirmek lastikçiye para kazandırmaktan başka birşeye yaramaz

4. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Araç 2012 lastik üretimide 2012 olması lazım.Araç benden önce benim arkadaşın şirket arabasıydı.Ön lastiklerin orta dişleri var bazı yerlerde çok düzlenmiş.Arka lastiklerde ise dişler duruyor fakat lastiklerle 48 bin km yapılmış.Yarın içine bakacağım kauçuğa birde fotoğraflarını koyacağım.

Bu arada bugün lastiklere baktım ve etiketlere göre pirelli p-1 verde idi sanırım ıslak zemin b yakıt c ses ise 69 desibel ve fiyat 120 tl.Sizce nasıl?

Hangi marka lastik önerirsiniz.

5. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Bence prelli almada ne alırsan al.Prelli çok sert oluyor ,benim tercihim lassa yada bridgestone olurdu

6. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    şimdi lastik etiketlerini inceledim ve pirelli yakıt c sınıfı ıslak zemin b sınıfı 69 desibel.
    Michelen de aynı sadece ses 68 desibel.

Ayrıca pirelli sitesinde birde similasyon var.Mesela sınıfları yazıyorsun iki lastik özelliği arasındaki yakıt tasarrufu,fren mesafesini sana söylüyor

Yakıtta b sınıfı ile f sınıfı arasında senede 20000 km yapan dizel için 198 euro yakıt farkı çıkardı.Buda lastik kadar etiketlerinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

7. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Ben o tip şeylere pek takılmam onlar labaratuvar şartlarında öyle ama Türkiye yollarında ne olur bilinmez.Uzun yıllardır araç kullanırım şahsi görüşüm türkiye için lastik lassadır

8. kılıç2744

kılıç2744 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    gaffar kılıç
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Ben bugun eramdaki Continental lastikleri cikarip Bridgestone evo 330 taktirdim eskiden arabamda hic ses yokdu suan butun asfaltin sesi iceride tum balans rot ayarlarini tekratlattim nitrojen bastirdim gene ayni neden sizce.lastikmi cok sert acaba.

9. bg6828

bg6828 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    sezgin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    kimsenin bilmediği ama benim iyi bildiğim bir tek lastik var o da nokian lastikleridir. İnceleyin lütfen ezberin dışına çıkmalıyız bu ülkede.

10. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    cok ıyı lastık almıssınız
    fren mesafesı olsun ıslak zemın olsun farkedeceksınız ama unutmayın guvenlı surus herzman
    ses konusuna gelınce eskı bır era kulanıcısı olarak yol sesını almanız bır parca azalabılır yada artabılır bu dıger lastıkle kısayla cok kucuk bır farktır bırazda aracın ızalasyonuyla alkalı ve ozelıkle de ben brıgestone evo kullanırken boyle bır sıkayetım olmadı
    sonuc olarak ıyı bır lastık almıssınız Alah kaza bela vermez Insallah ..

11. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    nokian ıyı bır lastıktır ama tek deildir
    saygılar

12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    eskiden lastik bitene kadar yani kabak olana kadar kullanılırdı :) yaşanılan kazalardan ötürü lastik kalitesi önemi arttı.. kullanım ömrü (lastik dişleri iyi olsa bile) 4-5 yıl kadardır.. Haa eğer 7-8 yıl kullanırım diyorsanız kazaya davet edersiniz :) kırsal kesimlerde, köy vb. yerlerde kullanılabilir.. zaten hız yapılmıyor o yollarda :)

13. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Nokian lastiklerini bende beğeniyorum hatta kışlık olan lastikleri(şuan araba üzerinde) nokian.Fakat dediğiniz gibi ezberleri aslında bozmak lazım.Nokian bir çok ülkede tanınmış lastiklerin üretimini bile yapıyor ve birçok lastik markası nokian test merkezinde test ettiriyor.

Ezber bozmak için bende alternatiflerede göz atıyorum

kumha kh27
    pirelli p1

etiket ölçümleri ile öne çıkıyor nokian ise üzerinde etiketli olmadığı için cesaret edemedim.Bridgeston b250 var arabada fakat ben o lastiklere bir türlü ısınamadım ve hoşuma gitmiyor.

Nokian kış lastiklerinide 3 arkadaş aldık şuan ilçede berbat yollarda gidiyoruz 20-30 cm çaplı çukurlara 100-120 ile girdiğim çok oldu ama şükür balon yapmadı.Balon yapması lastiğe değil asıl aracın çukura giriş açısı ile ilgili.

Petlas şikayet var sitesinde birine cevap verirken balon yapmanın en önemli sebebi şukura 90 derece ile girmeyip açılı girerek tek yanağın darbe alıp darbeyi ememeyişi demiş.2 yanak çukura girerse 2 kat emme olacağı için balon ihtimali azalır demiş.

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Dikkatli baktığınızda Bridgestone B330 Evo 4 mevsim lastiği sınıfında olduğu için dişleri daha derindir, birazda sert lastiktir, zaman geçtikçe bu sertlik artar. Yani ne yaparsanız yapın o ses asla kaybolmaz. Tabi aracınıza izolasyon yapmak dışında.

Bu Sayfayı Paylaş