Sifir araba aldinginda lastiklerde garanti kapsamina girermi.yani laztik balon yapti kim degistirir servismi yoksa bizmi bilgisi olan varmi tesekkurler..
Tahminim girmez, aldığınız sıfır araçla geldiğini bir kenara bırakın, sıfır bayiden faturalı lastikte bile balon oluşursa faprika bunu kullanıcı hatası olarak görüyor ne yazık ki. @Fısfıs
Duruma göre değişir. Mercedes de balon yapmayı bir kenara bırakın patlama çivi girmesi de garanti kapsamında Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
markadan markaya lastik firmalarının tepkisi de değişiyor demek ki. Dayıma 2015'de aldığımız C serisi yeni mercedesin lastiğini garantiden değiştirmişlerdi ama onun balondan değil, lastik yanaklarında oluşan aşırı deformasyondan idi.
Mantıken girmesi gerekir,,,,Arabayı seçip alabiliyoruz,,fakat üzerindeki lastik bizim seçimimiz değil.Bunun sorumluluğu da aracı satan firmaya ait olmalı.
lastik incelenir , duruma gore garantiye girer çoğu firmada , herhangi bir olay yaşamadığımdan proseduru bilmiyorum ama servise danışmakta fayda var
4 adet sıfır aldığım dunlop lastiklerden birtanesi balon yapmıştı, bayiye sorduğumda garantiye göndeririz ama muhtemelen kullanıcı hatası diyip geri gönderirler demişti. muhtemelen bir çukura düşmüşümdür. ancak bir arkadaşım farklı marka (söyledi markasını ama hatırlamıyorum) nın balon yaptığında lastik bayisinin direk değiştirip yenisini taktığını söylemişti. marka ile alakalı demekki bu işler, yada aldığınız bayi ile. almadan önce konuşmak lazım bunları. gerçi almadan önce ben konuşmuştum balon yapma durumunu, adam açık açık garantiye girmez demişti balon işi.