Arkadaşlar merhabalar jant ve lastıgımı orjınal ebatlarından değiştirmek istiyorum ama 185.65.14 orj.ebatlarımız 195.50.15 ebatlarına geçmek istiyorum yakıtta arttış alt takımlarda veya başka bir sıkıntı sorun problem yaşarmıyız acaba ?
kardeş herhangi bir sıkıntı olmaz yakıt artışı dışında.çünkü bende 195/45/16 olarak jant ve lastiklerimi değiştirdim sıfır olarak. Orjinal jant ve lastik ile bir depo ile 550-600 km arasında gitmiştim geçen yaz samsun'a fakat bu sefer yeni aldığım jant ve lastiklerle bir depo ile en fazla 440 km gidebildim. yani 100 km'de 10 lt benzin yaktım o şekilde söyleyeyim. Not: aracım era 2009 model 1.6 benzin manuel
15" jant istiyorsanız aracınız için en uygun ebat 195/55/15 dir 50 yanak takarsanız km saati fazla gösterir lastik çapı ufalır, aradaki uyum farkı %3 den fazla olacaktır ve bu yakıt yol tutuş ve frenleme açısından önerilmemektedir.
Hocam forum mesajlarında komple büyük harf kullanılmıyor , bu ayrıntıyı gözden kırmış olabilirsiniz , aracınızın bijon aralığı 4x100 olmalı. iPhone 5C cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi