Aracın modeli hakkında bilgi verirseniz, cevap alabilirsiniz. Mobilden giriş yapanlar modeli göremiyorlar.
bu değişim gerçekleştiği süreçte ; %3'e yakın bir araç lastik değişim yüzdesi çıkıyor... Araç da bir miktar yakıt sarfiyatı artar, araç lastik sınırı ile araç çamurlukları yakınlaşır, bariz yakınlaşmaz ama eğer çok yük bindiğinde sürtme olursa azcık kampanalardan aldırarak tekeri içeri aldırırsınız ama çamurluğa sürtmez kanısındayım... Konfor artar...
60 yerine 65 yazmış arkadaş. Belkide ben yanlış biliyor olabilirim ama yakıt. Sarfiyatı artmaz aksine azalır çamurluklar lastiktige yakınlaşıyor böylelikle aynı devir ile km olarak hız yüzde 3 artar gibi geliyor.
%3 ü geçen bir değere sahip oluyor bu da yakıtı etkilemez azaltabilir performansı artırır yol tutuşunu olumlu etkiler fren mesafesi için bir şey söylenmesi yanlış olur düşüncesindeyim...
benimde bildiğim kadarıyla taban ölçüsü yakıt tüketimini çoğaltıyor. diye biliyorum. ama yanakda rahat sürüş sağlıyor.
Km saatinizde sapmalar olur. Misal hızın eksik gösterir, km menziliniz fazla gösterir. Taban genişlemiyorki yakıt sarfiyatı artmasına değinelim. Ebat değiştiği için sadece km saatinde sapmalar olduğu için yanıltır. Ama real de sarfiyat durumunu düşünmeye dahi gerek yoktur.
Arkadaşlar, doğrusunu biliyorsa ben bişey demiyim... yanlış yönlendirme olmasın yani ben şöyle düşündüm, hani lastik ölçüsü %3 gibi çıkıyor aslında %3'ü geçmesini tavsiye etmedikleri için, değiştirilebilir bir ölçü... Ben yanak yükselince aracın lastik ebatı büyüyünce acaba fazla yorulur ve aracın sarfiyatı artar diye mantıken düündüm... Ama tabiki bu hissedilebilirliği nasıl olur bilemem ? Peki, acaba lastik yüksekliği değişince ki aslında çok yüksek bir miktar değil ama acaba aracın manevra kabiliyeti, dönüş ve viraj hassasiyeti değişirmi ?
bu konuda haklısın erkan abi ben taban ölçüsü ile yanak ölçüsünü karıştırdım. yanakta sıkıntı yok ama taban ölçüsü büyüyünce yakıta etki yapıyor. ama 60 dan 65 çıkmak hiç birşeyi değiştirmez yakıt kısmında ama rahat keyifli sürüş olur hissiyat açısından.
Hocam bu soruyu bende sormayı düşünüyordum siz sormuşsunuz bende olay şu; 2013 yeni i20 ye satın aldıktan sonra alaşım jant taktım ama lastik aynı lastikler yani 185 60 r15 lastiği 185 65 r15 alaşım janta taktık sorun da burada başladı 60 yanakta , jantın kenarı ile lastik tam öpüşmedi aradaki boşluk ve sırıtan jant kenar çemberi çirkin görünüyor işte anlattığım bu konu nedeniyle taban aynı kalmak şartıyla ben de 185 65 r15 takmak istiyorum hele şu fabrika lastiklerini biraz eriteyim diyorum. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.