merhaba dostlar aracım 2010 era team aracımda orj. 185,65,14 pirelli p6000 lastikler var çok aşırı ses yapıyor vede virajlarda arka tutuşu bırakıyor gibi oluyo açıkçası 160-170 den sonra korkutuyor beni bu lastikler şimdi aracıma michelin 175,65,14 energy saver 82t taktırsam yoldan gelen lastik şapırtı sesinin azalacağını ve yakıtta tasarruf edeceğimi tahmin ediyorum Siz değerli forum üyelerindenlastik değişiminin bana ne gibi artı yada eksileri olabileceğini yarumlarsanız çook sevinirim(yol tutuşu-fren mesafesi-hız-performans-viraj kabiliyeti filan) Düzenleyen : gececi28
Lastiğin tabanının daraltarak yol tutuşunu düzeltmek deil tamamen bozarsınız.... Arkadan bakıldığndada bisiklet gibi gözükür aracınız.. YOl sesinden şikayetciyseniz bunu taban incelterek yapamazsınız. Michelin gibi yumuşak lastik ve ziebert gibi bir firmada yalıtım yaptırmalısnız.: Yoltutuşunuz artns istiyorsanız yay takıcaksınız tam aksine tabanı genişletmlsiniz.. Kesinlikle tavsiye etmiyorum ince taban lastik
michelin güzel tercih fakat lastik ebatını küçülterek yakıt tasarrufu yapamazsınız 185 65 14 fabrıka çıkışı daha az yakması istense zaten fabrka 175 takardı.. ayrıca yol tutuşu zaten pek iyi değil eraların orjinal değerleriyle hiç oynamayın derim. ama 185 65 14 michelin pamuk gibi çok memnun kalırsınız.
era 185 ile bile yolda zor tutunuyor neredeyse.. 175 i taktıktan sonra %0.1 yakıt tasarrufu ederken kötü sonuçlar elde edebilirsiniz.. Bence denemeyin
Cana kesinlikle katılıyorum yapacağınız gözle görülmeyecek bir yakıt farkı için bunu denemeyin... Nerden aklınıza geldi bilmiyorum ama biraz araştırın demek sitediğimizi anlarsın.
185 ile 175 yanak bu kadar büyük yol tutuş kaybına sebep olurmu tam çözemedim ama yinede haklısınız mühendisler 185 taktıysa bir bildikleri vardır
Hocam 195 nekdr arttırıyor yol tutuşunu.. 175 'te bi okdr bozar.. Size tavsiyelerim eğer arabaya uzun süre binecekseniz.. 195/55/R15 Michelin lastik, Eibach yay ve Ses yalıtımı yapın bakın arabayı tanıyabilecekmisiniz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Ses seda süspansiyonda rahatlık yoltutuşun müthiş derecede artması... Dha birsürü ayrıntı
Benim araç start modeli olduğu için orjinal lastikleri 175-70-14 kış lastiklerini ise 185-65-14 taktırdım. Arada yol tutuş,yakıt vb. hiiç bir fark olmadığını(hissetmediğimi) belirtmek isterim.
195/55/15 V serisi lastik ve jant akabininde birde Eibach Pro kit yay taktırın, viraja nasıl girerseni o şekilde çıkarsınız. 160-170 km hızlarda dahi güven verir...
Slm gececi28, lastik tabanını inceltmek size sadece kışın(karlı-buzlu) yollarda az da olsa bi artı kazandırır. Yakıttan tasarruf edebilmek için lastik çevresini düşürmeniz gerekir ki bu da kadranda dönüşüm oranında değişimlere sebep olur. Amacınız sadece yol tutuşunu artırmaksa 195/55/15 lastik ve yaylarınızı değiştirmeniz yeterli ancak yakıt tasarrufu için yapacağınız düşürme şeklindeki değişim biçok bileşeni aynı anda etkileyeceği için olumsuz sonuçlara yol açabilir.