Mevcut lastiğim 185 60 r15 ben 185 65 r15 taktırmak istiyorum. Sorun olurmu. Bilgi verirseniz çok sevinirim arkadaşlar. Teşekkürler
Bişey olmaz da neden böyle bir değişikliğe gideceksiniz ki? Bize her sevdadan geriye kalan, sadece GALATASARAY...
lastik çapınız %3 artar, göstergeniz biraz eksik gösterir, konfor artar yol tutuş azalır. büyük değişiklik olmaz
Kadran hatası olur yani normal lastik ölçünüzle kadranda 100 km görürken diğer ölçüde 103-104 gibi gösterir. https://tiresize.com/comparison/
Sanırım arkadaş konforum artsın diyor ondan... %2,99 luk bir değişim olur, Halil İbrahim beyin dediği gibi. Konfor biraz daha artar...
Lastikleri eskidi değişmesi gerekiyor. 185 60 r15 pahalı diğeri ucuz. Ve az da olsa konfor oluyormuş. Onun için değiştiriyorum . Merak ettiğim sadece frenleme de sorun olurmu. Michelin lastik almayı düşünüyorum.
Tabi bu değişim değerleri Fren mesafesi, km göstergesi, viraj dengesi gibi konuları etkileyecektir ama o değişimde sizi hayattan koparacak bir değer değil... Bence hiç bir sorun olmaz frenlemedeki değişimi belki hissetmezsiniz bile diye düşünüyorum
muayenede bakıyorlar farklılık olduğunda ağır kusur Farklılık olmasın sorun yaşamayım ve uygun fiyatlı olsun diyorsan 195/55/15 almalısın Michelin pahalı dersen Goodyear effientgrip veya kumho ecowing tavsiye ederim