Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lastik basıncı

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda tbayrak tarafından 30 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. tbayrak

tbayrak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tucson 2009 style 4x2 aracımın lastikleri Brigstone Turanza ER30 model,235 60 16 jant olup, araç kullanım kılavuzu vede araca yapışık sitikerde lastik havası için (4 lastiğinde) 210(30) değerleri verilmiştir.Yolum hangi lastikciye düşse onlar öngörülen değerleri kabul etmeyerek bu lastik havalarının 34-36 basıncında olmasının gerektiğini söylüyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan açıklama bekliyorum. Saygı ve sevgilerimle...

2. uazro

uazro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben 923+ben=1000 kiloluk aracıma 32 psı hava basıyorum. Dışarıdan baktığımda çok düşükmüş gibi geliyor. Havayı yükselttiğimde ise, yol tutuşunda dengesizlikoluyor.
    Lastik ebatım 175R 70 13
    Aracınızın lastiğinin benimkinden büyük olduğunuda düşünerek, 30 psı havanın yeterli olmayacağı kanaatindeyim.

Benim tavsiye, kullanım kitapçığına uyun. Hangi durumlarda kaç psı basılacağı da yazıyordur. Hepsine tek tek uyun. 30 psı'da aracınızın yol tutuşuna, lastiklerinizin duruşuna vs. bir bakın.. Bir süre böyle kullanın, virajlarda yol tutuşu artacaktır büyük ihtimalle. Daha sonra basıncı arttırarak bir daha deneyin. Arada ki farkı kendiniz bulun.

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bende 32-34 yapıyorum..

4. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Matrix aracımda boş iken 33, tam dolu 36 psi olması gerektiği yazıyor arka kapı iç kısımda (185 65 14 lastik)
    Düzenleyen : zeus83tr

Bu Sayfayı Paylaş