Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastiğime çivi saplandı tamiri nasıl yapılır ?

'Genel Sorunlar Ve Çözümleri' forumunda Göksenin Arda tarafından 31 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Geçen gün arabamla seyir halindeyken direksiyonda aşırı bi titreme farkettim korkutucu derecede fazla titriyordu ve sağa çekiyordu araba neyse çektim sağa birde baktım ki sağ ön lastiğe çivi girmiş ve tüm havayı indirmiş şimdi ben bunu tamir ettirmek istiyorum fakat ne kadar zamanda yapılır ne kadar yapılır ve geçen sanayideyken ustama sorduğumda tamir ederken bir şey yapıyolar ses yapıyo onun yapılmamasını söyle demişti bahsettiği şey nedir bunları öğrenmek istiyorum .Bu arada forumdaki tüm abilerim kardeşlerim hepinizin yeni yılını kutlarım sevdiklerimizle nice mutlu yılbaşları geçirmemiz dileğiyle ...

2. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Galiba fitil attırma demişti usta şimdi hatırladım peki şimdi hangi yöntemle tamirini yaptırmalıyım

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    patlak şekilde çok yol aldıysan lastiğin telleri kırılmış olabilir. çivi giren yeri sanırım fitil dışında tamir etmiyorlar. ama tam da emin değilim benimde şuan aracın lastiği patlak iş yerinde yatıyor :) işe gidince yedek lastiği takıcam ama büyük ihtimal üzerindeki lastik le vedalaşmak gerekecek

4. Evren81

Evren81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Evren
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun, fitil olayı eskidendi. Şimdi içeriden sıcak yama yapılıyor. 15 dk lık bir işlem gözünüzde büyütmeyin. 15 TL civarı da bi ücret alıyor lastikçiler. Birkaç ay önce benim tekere 12-15cm civarında büyük vida girmişti. Ama tekeri tam indirmedi lastikçiye kadar sorunsuz götürdü. Lastik Goodyear EfficientGrip Performans. Vidayı görünce hayretler içerisinde kaldım. Şans ile o vidanın tekere girmesine pek ihtimal veremedim bir art niyet olduğunu düşündüm. Yapacak birşey yoktu Allah'a havale ettim artık.

5. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Murat abim sana da geçmiş olsun valla bi 5 10 kilometre falan yapmışımdır heralde şuan üzerinde dandik eski lastiklerim var tabanları kabak gibi bi şey valla frenleri zaten en az güvendiğim yeri getzin tedirginim gidip yaptırcam saat 3 gibi :)

6. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi geçmiş olsun eğer dediğiniz gibiyse iyi bugün biraz yol yapcam da üstündeki yedek lastik kötü durumda geçerken sanayide bi lastikçiye bırakayım madem dediğiniz kadar kolay bi şey kar da geliyo ihmal etmemek lazım .

7. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Yamayı kesinlikle içerden yaptır. Dışarıdan fitil sokarak yapılanlar lastiği bozuyor. İçerden yama ve sonra balans yapıldıktan sonra sıfır lastikten bir farkı olmaz vida yandan falan girmediyse tabi.

8. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam vida yanda değil tabanda tam olarak o zaman dediklerinizi lastikçiye söyleyeceğim teşekkürler ;)

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    şimdiye kadar lastiklerime defalarca çivi vida akıllı vida tel parçası girerek lastiği patlamış birisiyim ben:) yol şartları malum, lastiğe dıştan yapılan fitil yama sistemi sadece lastiği sökmeden pratik tamir içindir, sağlıklı değildir zira hem balansı içten yamaya göre daha çok bozar hemde dış fitil iyi tutmaz tekrar hava kaçırma riski vardır çünki lastiğin dış kısımı yola sürekli temas halinde olduğundan o yüzey pek iyi yama tutmaz

ben her lastiğim delindiğinde stepneye hiç el sürmeden direk lastikçime giderim lastiği söker janttan ayırır çiviyi çıkarırız içten özel yapışkanlı yuvarlak bir yaması var onu yapıştırınca lastiğin malzemesi ile reaksiyona giriyor, çivinin girdiği delik çiviyi çıkarınca tubeless lastiğin doğası gereği içe esneyerek daha da ufalıyor lastik inikken o delik iğne deliği kadar kalır, lastiği ilk başta janttan ayırırken supap kısmını lastiğe tebeşirle işaretleriz ki balans problemi olmasın diye, tüm bu içten yama işi 5 dakika sürmüyor, en sağlıklısıdır.

eğer ki lastiğe çivi girdiğinde lastik epey bir inik ise yakında kompesör varsa şişirerek lastikçiye kadar sizi götürebilir tubeless lastiklerin özelliğidir bu ufak bir delinme olduğunda çabuk inmezler eski şamrel tüplü lastikler ufak bir delinmede dahi kısa sürede inerler zaten piyasada artık o tip lastiklerden kalmadı,

eğer lastikte çivi girmesi olduysa hava basıncı mutlak biraz düşer 10 günde bir lastik havalarına bakarken ben rast gelirim genelde 32-32-32-26 çıkar 26psi çıkan mutlaka deliktir, eğer lastik tamircisi uzakta ise 80km hızı geçmeden doğrudan lastikçiye gitmek gerekir eğer bu giren çivi lastik arabanın üzerinde iken penseyle çıkarılırsa lastik hemen iner bırakacaksınız o çiviyi lastikçi sökecek fakat şu var uzun müddet çivi girmiş lastik ile gezerseniz çivi üzerine lastik basa basa delik büyür ve lastik sırtındaki hasar yapılan her fazladan yolda çoğalır en kısa sürede içten yama yaptırmaya gitmek makuldur. Eğer lastikte çivi olduğunu biliyorsanız ve arabanızı o halde bir iki saatliğine dahi park edecekseniz lastiğe saplanmış çivi yola temas eder halde park etmeyin çivi serbest pozisyonda dursun aksi halde lastik çabuk iner.

Lastiğin dış ve kenar kısımları içerden komple kord bezi ve düz kıvrımlı teller ile kaplı tel kırılmasa dahi giren çivi kord bezine bir miktar hasar verir ben kendi kullandığım bir lastiğe 4-5 defa çivi girdiğini biliyorum sıkıntısız 3 sene kullanıp değiştirdim, ciddi bir titreme yada balans problemi yapmıyorsa sıkıntı olmaz. Yanak kısmındaki patlamalar genellikle lastiğin ömrünü doldurmasından olur kaldırıma taşa sürtme ile sağlıklı bir lastikte yanak kısmını yarmak zordur.

Önden çekişli otomobillerin genellikle arka lastiklerine çivi giriyor çünki ön lastikler araba viteste gazlarken altına giren çiviyi mıcır taşı misali fırlatıp sağa sola fırlatır atar ama arka lastiklerin böyle bir ihtimali yok altında sivri birşey olunca direk saplanır o sebeple genellikle arka lastiklerim patlardı hep.

10. ali.sanlixl

ali.sanlixl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı durum geçen gün başıma geldi. Lastikciye gittim civiyi çıkardı ve içten yama yaptı hepsi bu.

11. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yılbaşı günü lastikçiye gittim içerden yama yaptı 15 dakikada bitti ve 15 lira ücret verdim hiçbir sıkıntı yok lastikte ;)

12. yusuf_era

yusuf_era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gecmis olsun.Sorun edecek birsey yok sakin fitil attirma icerden yama yapilir, şayet civi yandan battiysa çelik yama attir çelik yama işçilik dahil 30 tl normal yama 15-20 tl.

13. yusuf_era

yusuf_era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    5 10 km yaptigin yolda lastige zarar verdigini sanmam allah kaza bela vermesin

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    15 lira bişey değilmiş, sökme takmaya o fiyat istiyorlar

Bu Sayfayı Paylaş