Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Laptop İşlemcisini Üst Modelle Değiştirme ( İBM Thinkpad T43 )

'Bilgisayar / Teknoloji / Bilim / İnternet' forumunda koreci tarafından 26 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar linux yüklemek üzere bilgisayar arıyorum...

Sahibinden.com'da " İBM Thinkpad T43 " model bilgisayarı almak üzere uygun fiyata anlaştım.

İlan linki ve donanım özellikleri şöyle;

Evden IBM T43 Notebook - Temiz - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 190051851

Sizce bu bilgisayarın işlemcisini, daha iyi bir intel işlemci ile kendim değiştirebilir miyim ?

Teknik becerim var, cevabınız evetse hangi işlemciyi tavsiye edersiniz ?

2. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şu aşağıdaki video'da eleman saniyeler içinde soketinden çıkarıyor işlemciyi...

İbm marka bilgisayarlar bu yönden çok üstün...Söküp toplaması kolay ve her ayrıntı basitçe tasarlanmış...

Tereddüt ettiğim nokta, teknik açıdan daha iyi bir intel işlemciyi alıp bilgisayara takmam mümkün oluyor mu ?

[video=youtube_share;fb2wsxnDhNw]http://youtu.be/fb2wsxnDhNw[/video]

3. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İntel her işlemcide socket değiştiriyor bence çok yeni işlemci kullanamazsın

4. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    500 liraya sıfır 1 laptop alabilirsin. Şimdi aldığın ürünün bataryası ölmüş olacak.Hiç alma bence

5. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    öncelikle laptop parçalarının arasındaki uyum çok önemlidir önce laptopun üstünde hangi işlemci var bunu bir öğrenmek lazım ona göre anakartta kullanılan soket yapısı kaçtır nedir gibi daha sonra daha derin araştırmalarla bu sokete uyumlu işlemci listesini çıkarıp ona göre varsa bir seçim yapılıp değiştirilebilir ama alternatifler bence cok olmaz gereksiz maliyet olur yani onun yerine daha iyi bir makina baksanız daha iyi değilmi ?

6. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Diyelim ki aynı sokete daha hızlı işlemci buldunuz , peki soğutma zaten üzerindeki işlemciye göre seçilen bir sistemde daha çok ısı üreten hızlı işlemci de canınızı sıkabilir . Soğutma işinede önem verin bence ..

7. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    üzerinde intel pentium m serisi işlemci var.

hiç olmadı diyelim yani işlemciyi değiştiremedim, bu pentium m'ler normal işleri yapar mı ?

misal 720p video oynatırken kanser eder mi ?

8. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    video işinde ekran kartı devreye girer bu tip laptoplarda harici ekran kartı yerine işlemci ile ramden beslenen işlemcinin kendi grafik işlem birimi devreye girer bu işlemci de tahmin etmek gerekirse 720p video yükünü kaldırmayabilir.

laptop özelliklerine baktım harici olarak ekran kartı görünüyor ati x300 modeli 64mb ramli aşağı yukarı 720p oynatır ama 1080 kaldırmaz makina işinizi görebilir.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 26 Aralık 2014
  9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    performans istiyorsanız masaüstü bilgisayara yönelmelisiniz ancak taşınabilir ama performansı birşey arıyorsanız ipad air yada samsung tab4 gibi tabletler iş görecektir, android zaten linux tabanlı bir işletim sistemi.

Laptop işlemcisi değiştirmeye gelirsek işlemci ile beraber soğutucuya kadar değiştirmek gerekir işlemciyi takarken arada bir tane dahi pin i boşluk bırakarak takarsanız dehşet ısınıp kilitliyor bir defa sökülen işlemcinin yerine başka bir işlemci takmak büyük problem, sonra arkasına sürmeye termal macun parası, işlemci parası, soğutucu fan birde buna uyumlu ufak işlemci ve fanı piyasadan zorluklarla bulmaya gelirsek zaten nerdeyse 200-300 lira harcarsınız, bence kullanıma hazır birşey alıp kullanmak daha mantıklı.

Ben daha şimdiye kadar standart kullanıcıya hitap eden fiyatlarda satılıpta 720p formatında videoyu düzgün oynatan windows tabanlı hiçbir laptop görmedim, linux ü bilemiyorum ancak dizüstü bilgisayardan iyi görüntü ve hız almak demek klavyesinde yumurta pişirecek sıcaklığı yakalamak ve bir süre sonra tıkanıp kanser etmesi demek gibi birşey:)

Laptop un bios destekliyorsa işlemciyi overclock yada underclock yaparak yardımcı bir program ile vitesli şekilde kullanabilirsiniz misal maillere bakarken işlemci 800mhz de çalışır video açarken 2000mhz e alırsınız ancak çabuk ısınır çok uzun süre performans vermez.

Bu aralar ciddi yılbaşı indirimleri var sıfır cihazlardan birini kapın mutlu olun bence.

10. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Ben değiştirdim ( dell 6400 ) çıkma bir işlemci buldum çift çekirdekli bir işlemciyle değiştirdim .Değiştirmek için bilgisayarı parçalamanız ve işlemci soğutucusunu çıkardıktan sonra işlemciyi mandalını açıp dikkatlice yukarıya kaldırarak çıkarmanız lazım.Takacağınız işlemcinin de bacaklarına çok dikkat edip eğmeden oturtmanız lazım çok hassas.Taktıktan sonra üzerine termal macun sürüp soğutucuyu taktıktan sonra toplamalısınız.Bilgisayarınızın sökülüş videolarını izleyip yapabilirsiniz.Ben arada bir parçalayıp fanını filan temizlerim zevklidir.

11. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tabi bu arada anakartınızın desteklediği işlemcileri araştırmanız lazım anakart destekliyorsa sorun olmaz.Bakır soğutucunun değişmesine gerek yok,Termal macunda küçük şringalarda satılıyor 2-3 lira bişey kalitelisine gerek yok.

12. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Tek başına işlemciyi değiştirmek de çok fazla bir şey ifade etmeyektir. yani şöylede denebilir anakart desteklese bile 1.6 motora sahip bir arabaya 2.4 motor taksan nasıl olur düşün, ilk olarak motor soğutma sistemi yakıt besleme sistemi yeterli gelmez ise o motordan ihtiyacın olan performansı alamazsın zorlarsan bir taraflarından koy verir gider hadi diyelim soğutma ve beslemeyi hallettin (ki besleme konusu laptopta olmaz elektrik beslemesinden bahsetmiyorum) frenler ne olacak, senin anlayacağın yukarda yazılanlara kulak ver zira o anakartın destekleyeceği en hızlı işlemciyi alsan da çok fark etmeyecektir. ama yok erformans değil sadece internete giricem veya Linux ile ilgili geliştirme yapıcam dersen zaten bu hali ile bile rahat rahat yeter.

13. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fark ediyor etmez mi hiç araçlara yapılan modifiyelerle karşılaştırmak yanlış olur.Bilgisayar üreticisi aynı anakarta değişik donanımlar takarak fiyatını değiştiriyor ve üzerindeki soğutucusu fanı adaptörü herşeyi aynı bu ram artırmayada benziyor.Desteklediği donanımları bulup değiştirebilir ve performansını artırırsınız.Benim hala kullandığım bilgisayarım dell 6400 aldığımda üzerinde 512 ram vardı şimdi 2gb ,işlemcisi 1.6 ghz solo işlemciydi şimdi 2.ghz core duo ve w.8 bile çalıştırıyor.Aldığım gibi kalsaydı wista bile kuramazdım

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Aralık 2014
  14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    abi ilana baktım, fiyat iyi.. tanıdık bi bilgisayarcın varsa her türlü uyumlu olan parçayı takabilirsin

15. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yanıtlar için saol arkadaşlar, aldığımda gelişmeleri buradan iletirim...

Linux mint işletim sistemi çok övülüyor, aranızda kullanan oldu mu ?

16. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    mint kullandım fakat kullanım alanı ubuntu kadar geniş değil uygulama desteği vs.ama günlük işlerde çok sıkıntı yaratmaz kötü değildir.

17. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Keşke söylediğin kadar basit olsa ama öyle değil malesef. Sistem veri yolunu hiç hesaba katmadığın belli. Işletimbsistemlerinunde sistem kaynaklarını ne kadar kullandığı kinusundan da haberin yokki wista ile win 8 i karşılaştırmışsın.

Samsung Note3 Tapatalk pro.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Aralık 2014
  18. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şu bilgisayar ve donanım işleri çok karışık, çok teferruatlı...

19. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Valla ben bilgisayar mühendisi değilim fakat araştırırım meraklıyımdır deneme yanılmayla değil , araştırmadan hiç bişey yapmam Vista ile w8 karşılaştırmam şunun için 512 mb ram ile xp'yi çalıştıran bilgisayarda kurulumdan sonra 150 mb ram kullanımı varken Vistayı kurmuş olsan ramin anca Windows'a yeteceği sonradan program kursanda doğru düzgün çalıştıramayacağın.Ben işlemciyi değiştirdim performansı nerdeyse ikiye katladım.Zaten başka işlemci takamam yerine uymaz.Arkadaş bu işi yapar yapmaz kendisi bilir.

Bu Sayfayı Paylaş