Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kyb Amortisor Secim

'Elantra Forum - Club' forumunda Pafi tarafından 13 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. Pafi

Pafi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    210
    Ad Soyad:
    Muharrem Doğmuş
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhaba arkadaslar 2012 Elentra arka hopla ziplamami yoksa saga sola atmasimi dersiniz bunu en aza indirebilmek icin KYB amortisorlerden bahsedilmis bircok konuda fakat hangisinin secilmesi gerektigi konusunda biraz kafam karisik gri olanmi siyah olanmi yardimci olabilirseniz sevinirim.Yayda sart gibi duruyor tek basina amortisor yeterli oluyormu yoksa yay tavsiyeside alabilirim.Son olarak KYB tedarikcisi http://isikticaret.com/urunler/suspansiyon-ve-transmisyon/ olarak gorunuyo dogrumudur Saygılar sevgiler

Son düzenleme: 13 Nisan 2016
  2. Pafi

Pafi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    210
    Ad Soyad:
    Muharrem Doğmuş
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Martaş'dan Sevcan beyin yönlendirmesi ile Ürün kodu 554384 olan gri renkli KYB amortisorleri Samsun Canik de buldum 210 tl tanesi fakat Kyb nin ön amortisörlerini bulamıyorum Kyb nin helezonlarıda varmış onlarıda bulamadım alternatif bir tavsiyeniz varmı.

Mami58 bunu beğendi.
  3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bende de 2006 Elantra var ve ben de bozuk yollardaki seslerden şikayetçiyim. Çok sarsıntılı oluyor araç ancak bunun normal olduğu söyleniyor sanayiye her gidişimde. Alt takımı falan da elden geçirdim ama yok değişmedi birşey. Amortisörlere mi dalsam dedim ama boşa masraf etmekten de korkuyorum açıkçası.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Monreo yada Dj marka bakin, kyb sert gelebilir.

Iki tip var xd2 icin,

Gazli: yol tutus ve frenaj artar, konfor azalir.

Yagli: yol tutus ve frenaj duser, konfor artar.

5. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    DJ amortisörler iyi midir? Benim aracımın arka amortisörleri ben almadan önce değişmiş DJ marka ve daha önce hiç duymadığım için acaba kalitesiz midir bilemedim, internette çok bilgi de bulamadım açıkçası. Ön amortisörlerim ise orjinal Mando ve hiç değişmemiş sanırım. Benim aracımdaki bu sesler amortisörden dolayı değil de başka bir şeyden mi, yoksa bozuk yol performansının kötü olması normal mi gerçekten?

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dj japon malidir, genelde tr de alman uretimi satiliyor. Ben sonatada memnun kaldim. Adem abi de sportage almisti.

7. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bilmiyordum bunu. Bir iki yerde satışını gördüm, yorum falan da bulamayınca ve fiyatlarını uygun görünce acaba kalitesiz mi diye de şüphe etmiştim açıkçası.

8. Pafi

Pafi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    210
    Ad Soyad:
    Muharrem Doğmuş
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Gazlı taktıracagım benim butun sıkıntım yol tutus ve arka tarafın bozuk yamali bir zeminden gecerken dagılması ile ilgili KYB gri yi taktirip sasirtici derecede fark var diye metihler duzulmus forumda bir konu var beraber testlere filan cıkılmıs bu yuzden KYB yi taktirmayi dusunuyorum arkalar tamam fakat on amortisorlerin Kyb olanini bir turlu bulamiyorum Martaş // Işık tic.vb bir cok yere mail attım bulamadım.

Helezonlarıda degistirecegim tkm olsun istiyorum fakat malzemeleri bir araya getiremiyorum.

Bahsettigim sayfada sadece arka amortisorler ve 4 helezon yayi degistirilmis ve sonuc guzel denilmis bundan yola cikarak bende bu ise giristim

Servis garantiside devam ediyor aracımın servisin taktıgı amortisorleri ve helezonlarida bir denesemmi diye bir dusuncemde yok degil kyb marka malzemeleri bir araya getiremedigimden hem canım sıkıldı hemde kafam karıstı arabamı seviyorum sadece bundan dolayıda sogumak istemiyorum.

Dun aracta 5 yetiskin 3 arkada araba bildigin salincak bir ara yoldaki hafif tatli bir yol hafif coker ya oyle bir yerden gecerken hız 70 80 arkadan vurma sesi sanki arabanin arkasi bir yere oturdu buyuk ihtimal takozlara oturdu yani fazla uzatmayim suan uzerinde orjinal fab cikisi yay ve amortisorler var ve fazlasi ile yumusak hic hos degil surus keyfinide sifirliyor.Bu yuzden helezon artı amortisor on arka degistirecegim

Servis mi denesem garantiden yok diyebilecekleri bir durum yok cunku bariz belli servistekileri doldururum arabaya 100mt git gel hicbiri yok diyemez degisime ama servisin takacaklari suankinde farkli olacakmi tecrube eden varmi yok sen hic ugrasma servis degisim vs direk al taktir diyorsaniz malzemeye ulasmada durumum ortada sadece arkalari bulabiliyorum onler yok helezonlar(kyb) onakeza yok baska bir helezonda hangisini taktirmam gerekiyor ne tavsiye edersiniz bilmiyorum.Iyiki uzatmadim vallaha can sıkkın olunca idare edin

alkadraz40 ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  9. alkadraz40

alkadraz40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    süleyman çifçi
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    bir an 2 gün önce aracımda yaşadığım olaylar geldi gözümün önüne, amortisörün dibini gördüm 4 kişi ile dalmanın çok olduğu yolda, bende spor yay ve kyb amortisör araştırması içindeyim, arka amortisörü bulmak bile mesele, önlere hiç denk gelmedim.

10. Pafi

Pafi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    210
    Ad Soyad:
    Muharrem Doğmuş
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Servis de iki arka amortisor iyilestirilmis amortisor dedikleri amortisorlerle degistirildi ESP yazılımı guncellendi eve donus yolunda bayagi bir deneme firsati buldum (Çorum/Merzifon arasi) arka biraz daha sertlesti eskisi kadar cok yumusak degil gelelim savrulmaya artik yok denecek kadar azaldi yine var ama kesinlikle eskisi kadar degil.

ysuatsenyurt bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş