Normalinde bu şekilde gelen maillerin çoğuna inanmakta güçlük çekiyorum, ancak dün yakın çevremde böyle bir şey olunca durum oldukça değişti. Arkadaşımın yazdığı yazıyı aynen paylaşıyorum. Adana çevresinde yardımcı olabilecek olan varsa çok güzel olur. Alıntıdır : Lenf kanseri kuzenim için; trombosit bağışında bulunabilecek adanada yaşayan ya da adanada tanıdığı olan herkese sesleniyorum: lütfen bana ulaşın Trombosit bağışı için belli bir kan grubu gerekmemektedir. Hasta (Güney Güngör), çukurova balcalı hastanesi onkoloji servisinde yatmaktadır.<br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; "><br style="font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; ">İşlem, kan bağışına benziyor fakat 1 saat sürüyor en az. Bir kolunuzdan kan alınıp makine yardımıyla trombositlerine ayrılırken diğer kolunuzdan kanınız tekrar vücudunuza veriliyor. Fakat trombositler 6 saatten fazla yaşamadıkları için hastaya trombosit süspansiyonu yapılacağı zaman bu bağışın yapılması gerekmektedir. Uzun zaman alan bir şey olduğu için bağışı yapan çok az. Bu sebepten lütfen böyle hastalara yardım edin, arada onkoloji servislerine gidip trombosit bağışı yapın, muhakkak buna ihtiyacı olan bir hastayla karşılaşırsınız. Ve adanada tanıdığı olanlar bana ulaşsın lütfen. Şimdiye kadar bana dönüp elinden geleni yapmaya çalışan herkese de çok teşekkür ederim. Beste Dilara DİNÇ- 05374094115