merhaba arkadaşlar. aracım park halinde iken kuşların pisliğine maruz kalıyor.bu pislik bildiğiniz üzere kolay kolay çıkmıyor. bildiğinz güzel bi taktik yada ürün var mı
bende ağaç altı ve bina kenerlarına park etmemeye çalışıyorum. arabada ıslak mendil var her bindiğimde kontrol ediyorum varsa siliyorum.
Çözüm 1: Tazikli Su; Çözüm 2: Islak Mendil; Çözüm 3: Kuşlara bez bağlamak Bence aracına güzel bir cila çek... yani boya koruyucu olanlardan... En azından birazcık da olsa kuş pisliklerinden boyayı korursun...
Dikkat ç_Alıntıdır. " ... Araçlar günlük kullanım tempolarında birçok dış ortam şartlarına maruz kalırlar. Yolda giderken çevreden ya da diğer araçlardan sıçrayan taşlar; park halindeyken araca yapışan kuş artıkları ya da böcekler; reçine artıkları aracın boyasına kalıcı hasar verebilirler. Taş çarpmaları araçta çiziklere yol açarken; reçine, kuş pisliği vb maddeler asitli yapıda oldukları için boya katmanlarının içerisine işleyip aracın boyasının yapısını bozmaktadırlar. Bu zararların tamiri çok zor olup zarar gören kısımların ya da bölgelerin tekrar boyanmasını gerektirmektedir. Bu boya süreci, özellikle ticari amaçlı kullanılan araçların geçici olarak hizmet dışı kalmalarına yol açarken, verimliliği de azaltmaktadır. Kişisel kullanımlarda ise, aracın orijinal boyasının zarar görmesinden ötürü, aracın ikinci el fiyatını düşürmektedir. Bu sorunu temelden çözebilmek için mevcutta çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamaların en yaygınları kaput koruma filmleri ile folyoları ve boya koruma kimyasallarıdır. Boya koruma kimyasalları çoğu zaman uzun süreli bir koruma sağlayamamaktadır ve bu nedenle tüketiciler tarafından çok fazla tercih edilmemektedir. Öte yandan kaput koruma filmleri ve folyoları boya koruma kimyasallarına göre daha iyi performans sergilemektedir. Kaput koruma filmleri ve folyoları da kendi içerisinde farklılaşmaktadır. Piyasada daha uygun fiyatlı olduğu için sıkça tercih edilen PVC folyolar aşınmaya karşı çok dayanıklı olmadığı için istenilen korumayı sağlayamamaktadır. PVC folyoların aksine, poliüretan (PU) filmler daha güçlü yapıda oldukları için, aracın daha uzun süreli kalıcı korunmasını sağlar. ..."