Merhaba arkadaşlar bugün zaman vardı ve bayileri şöyle bir dolaştım. Hemen hemen her bayi de görüşmem sonundaaraç bayileri oOcak ayında araçların fiyatları artacak şeklinde oldu. Bayiler özellikle son düzenleme sonrasında araç fiyatları arttı şeklinde oldu hemen hemen bir çok araç bayi araçların fiyatlarını yazmamış bile araç soran kişilere ellerinde olan fiyat listesini gösteriyor. Ve eğer alacak iseniz alın ya değil ise Ocak ayında kur farkı mutlaka araçlara zam olarak yansıyacak şeklinde idi. Gezdiğim bayiler de en az üç bin TL kur farkı olacak diyorlar. Bilginiz olsun Ocak ayından sonra sıfır araç almak o kadar da kolay olmayacak parası kesin. Harbi yeni yıl pek güzellik ile gelmeyecek o kesin.
Sorma çok küçük bir rakam beklentisi olmadığı ortada. O kadar didin para biriktir ÖTV zammı Kur zammı derken paran kuş olsun uçsun gitsin. Sonra tekrar dön başa.
Bunların hepsi ticari oyun... Neden mi abi, Kur düşer, aman kur düştü biz yüksek kurdan aldık zam koyalım... Kur yükselir, aman kur yükseldi aradaki fark araca yansıyacak zam koyalım... ÖTV değişikliği daha gündeme gelir gelmez bütün markalar ZAM demeye başladı... Fırsatçılığın önde gideni bunlar... Yatacak mezarları yok bunların alayı mezarsızlar... Aynı dalga dümen Cep Telefonu, PC için de olmuştu... Yok gümrüğe zam gelecek yok kredi kartı taksidi azalıyor... Millet pis pisine alım yapmıştı... Dikkat edin en çok rekorlar satışlar böyle zamanda gelir... Avrupalı olamıyoruz arkadaş... Medeni ülkeler böyle dönemlerde tepki koyar alım yapmaz... Eee alım olmayınca arz var talep yok malın reel fiyatında değişim olur... Bu değişim de aşağı yönlü olur... Kasımda araç satışında rekor kırılmış... Millet bu kadar pahalı bir piyasada halen parayı nerden nasıl buluyor anlamıyorum... Biz de mi var bi sıkıntı çözemiyorum... 2012 yılında Annem 8 Bin TL, Ablam 12 Bin TL ben 11 Bin TL para koydum ve ancak i20 alabilmiştik... Şimdi araba almaya kalksam ne cepte para var ne para verecek kimse... Hele Hele 50-60 bin TL ler çok çok yüksek... Hayırlısı bakalım...
Millette para yok bence. Kredisiz iğne dahi alınmıyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Harbiden kardeşim Ocak sonrasında zam olmasına olacak onu kesin kez biliyoruz ama şu durumda sıfır araç alma işi her kişinin yapacağı iş değil o kesin. Uçmuş resmen fiyatlar. İnsanlar eğer alacak ise de Temmuz a doğru belki en azından hazım etmeleri anca bu zamana denk gelir.
Şahsen ben kendim için söyleyeyim şu anda 3 kredi birden ödüyorum. daha kredi çekecek durumda kalmadı ki en azın iki kredi bitene kadar daha bir şey yapamam.
Şimdi herkes koşa koşa oto alıyor yaa Ocak Şubat ayında da geçtiğimiz dönemlere kıyasla daha az satış olacak OTOMOTİV sektörü çıkmazda, otomotivde teşvik, otomotiv de daralma adı altında haberler okumaya başlarız... Kısır döngü... Kazanan; Üretici + Devlet Kaybeden Vatandaş...
Vardiye arkadaşım sıfır astra j kasa 55 bin diye aldı mtv ödememek için ocakta almaya anlaştım diyor! Hayırlısı.