İyi günler arkadaşlar,Era'larınız da Mevcut kullanmış olduğunuz jantların ebatları nedir? ben 16 inç düşünüyorum kullanan varsa ne gibi eksileri oluyor? lastik olarak 195/50/16 iyi durur mu? Fikirleriniz önemli...
195\50\15 kullanıyorum bence eralar için ideal jant 15 inçtir... artısı yol tutuşu artar daha güzel gösterir aracı ancak eksisi fren mesafesi uzar kalkışta ki rahatlık kaybolur yakıt biraz artar. tabi alacağınız jantın alaşımıda önemli ağır olması direksiyonda sertleşmeye ağırlaşmaya sebep olur aklıma gelenler bunlar şimdilik abilerimiz ve kardeşlerimizde birazdan yardımcı olacaklardır...
Yol tutuşu artar dediğin gibi ama fren mesafesi uzamaz gibi sonuçta sıfır lastik takılacak. Bence kısalır neden dersen 195 taban kullanılacak yere temas daha fazla sende 195 kullanıyormuşsun bi fren mesafeni denemelisin.
ama aracın yere yaptığı yük oranı ve lastik tabanının orantısal değişmesi yere uygulanan basıncı azaltır ve belirli ölçüler dahilinde uzamasına sebep olur. hiç denemedim ama aracım kaydığı zaman daha geç duruyor diye de hissediyorum...
yakıt artar,araba daha fazla yorulur hantallaşır bide ofsetli jant alırsanız sürtme yapar büyük ihtimalle...
Sizdeki psikolojik olabilir. Taban genişledikçe frene bastiginiz anca sürtünme daha fazla olacaginicin fren mesafenin eskisine oranla az biraz kisalir Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeni nesil alaşımlı jantlar çok hafif onlardan tercih etmek önemli advan racing bu anlamda çok güzel jantlarin ağırlığı tenekeler kadar Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen fren mesafesi konusunda hem fikiriz rundll32. yani diyorsunuz 195/50/15 ideal dir. Peki jant ne önerirsiniz ?
195.50.15. Kullanıyorum her hangi bi farkı olmadı çokta yakıştıgını düşünüyorum ama lastik v desen alma derim çok ugultu yapıyor
V desen görüntü olarak hoşuma gidiyor fakat alacak olduğum marka da olmadığı için eledim onu...ses desenden değildir belki lastiğin malzemesinden kaynaklı olabilir. hangi marka kullanıyorsunz
V desen arkadaşın dediği gibi çok ses yapar.aracınız era ise o lastik ebati olmaz orjinal ölçü 195 55 15 tir ben 2 ay önce kumho ki 31 aldım gayet güzel.bir lastik bi incrleyin Jant olarak eraya ben en t37 ve kendi kullandığım advan racing rg2 tavsiye ederim orjinal ve şık duruyor
Mishelin duşunuyorum lastik olarak yanağı ince tutcam jant 15 olacağı için büyük gözüksün diye. 16 inç de kafa kurcalıyor halen anladığım kadarı ile herkes era da 15 kullanıyor.
Replika olan bütün jantlar arabayı yorar yerinizde olsam çıkma orjinal jant bulurum 195/50/15-16 lastik takar mis gibi binerim iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi
Fabrikasyon ölçülerin dışına çıkılmaması taraftariyim. Böylelikle km sayacinizdaki değerlerde ve aracinizin yüksekliğinde herhangi bir değişme olmaz. İnternetten bakabilirsiniz jant lastik ebat karşılaştırma diye aratin karşınıza baya site cikar Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
195/55/15 kullanıyorum zaten şöför kapısı iç tarafta yazıyor orginal ölçüleri gayet memnunum tavsiye ederim Sent from my iPhone using Tapatalk