arkadaslar merhaba yeni ve ilk aracım olan getz hakkında burda bilgi sahibi arkadaşlara danışmak istediğim konu şu Aracım sanki biraz fazla yakıyor şöyle söylim 50 tl sheelden yakıt alıyorum ortalama olarak 140 150 km sonra bitiyor Sizce normal mi yoksa çok mu yakıyor ? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim Teşekkürler
Getz yakıt konularını incelemenizi tavsiye ederim. Bu ölçüm şekli eğer depoda hiç yakıt kalmayacak şekilde yapılıyorsa belki doğru sonuç verebilir. Böyle yapmadığınızı düşünüyorum. Tam depo doldurularak doğru sonuç alırsınız. Yakıt miktarına sürüş şekli , kullanım mesafesi , şehir içi-dışı olma durumu etki eder. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Normal tabi ki, şehir içi dizel Getz Ler çok fazla yakar, benim Getz 2006 CRDi şehir içi 7.6 litre civarı yakıyor tabi kışın bu biraz artabilir yazın da düşebilir, ben şimdi ki havaya göre hesapladım, uzun yolda ise 4.5 litre yakıyor benim araç,yani km başına uzun yolda 24 kuruş filan yakıyor. Şehiriçi bu 40 kuruş a kadar çıkıyor. Birde hava filtresini 3000 km de bir degiş getzlerde hava filtresi inanılmaz yükseltiyor yakıt miktarını, ha bu arada Getz de ani gaza basma yakıtı içiyor, yokuş inerken de yüksek vitesle rölanti de cok hafif gaz vererek in çok tasarruf edersiniz
Merhaba bende de 2004 model 70 bin km de 1.5 crdi 82HP 3 silindir var senin yazdığın değerleri yakıyor, kış aylarında yakıt tüketimi daha da artıyor, kalkışlarda gaza ne kadar yüklenirsen yüklen araç yakıtı içiyor ivmelenmiyor hiç agresif kullanmaya gelmiyor motorun devri gaza basınca 3 bini görüyorda vitesi 2 ye atınca 25 km/saat hızı yakalayamadığından araba afallıyor. Öncelikle yaz aylarında en az 2 dk motoru ısıtmak lazım, kış aylarında 5 dk üzeri. Motor devrini 2bin devir/dk tutmaya çalış. 1500 devir/dk altı baskı balataya zarar veriyor. Uzun süre 2500 devir/dk ve üzerinde kullanımda çok yaktırıyor. 3000 devir/dk ve üzeri uzun süreli kullanımlarda motora zarar veriyor. İstanbul trafiğinde 5,5lt/100km Pendik -Esenler arasında yaktım.
Ben gecen ay 225tl ye depo fulleyıp 650km yol yaptım tabı aslında cok yaktıgı gorunsede sehır ıcı normal dedı herkes kaldı kı benım yolum gunde 5km gıdıs 6km donus toplam 11km.soguk motorda bence cok cok ıyı.