İyi bayramlar arkadaş lar aracimin krank mil sensoru arizali sanirim bazen yolda giderken stop ediyor ve calismiyor. Basina boyle bir ariza gelen varmi acaba çözümü nedir. Sensörü deyistirsek sorun duzelirmi. Tskler.
Merhaba.2005 model sonata aracım var.Benım başıma geldi .yolda gıderken stop etmıyordu ama ıstop edınce calısmıyordu.Genellıkle ısınınca calısmıyor.Motor sogudumu calısıyor.Parcayı değiştim.Suanlık sıkıntı yok.
Tsk edrim bilgi icin benim aracimda yolda giderken stop ediyor bazende stop edip calismiyor da usta bu parcadan dedi de ondan sordum
Bu sene verdi bende yoldayken sıkıntı yoktu motor sıcakken çalışmadı. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/motor-sanayide-calismadi.39381/ Arıza lambası yanıyorsa ve usta motoru bilgisayara başlamışsa hata kodunu görmüştür. Krank mili sensörü mutlaka orjinali taktırın. Önemli bir parça.
Araç ariza isigi yakmiyor ama artik sensor cok sicakda kendini korumaya aliyor sanirim calismiyor.sonra su tutuyorum biraz 5 dk sonra marsa basiysorum calisiyor ama ayari belli olmuyor. Bazen cok iyi bazende stop edince calismiyor. Sensoru deyistireyim o zaman bende bayramdan sonra bi deneyim. Yola cikmaya korkuyorum valla