Aracımı aldığım zaman ekspertiz raporunda triger zincir sesi var denildi. Satın aldim hep ayni kuşku ile kullandım. Bir kaç motorcuya gösterdim hafif şırıltı var bu triger zincir sesi değil dediler gergi bilyalar olabilir denildi V kayışı ve iki gergi bilyasi değişti ses gene gelmeye devam etti. Geçende yağ değişimi yaptım ses arttı. Hele sabahları ilk çalıştırmada her zamankinden daha fazla duyulur oldu. MANN marka yağ filtresi ve yağa bor marka katkı koyduk ses kesildi fakat motor ısınınca gene duyuluyor. Bir özel serviste yine baktirdim kesinlikle zincir değil, katkı koyup sesi kesmişse büyük ihtimalle ön krank kaçesinin içi kuru kalmış değişirse ses kesilir dedi. Fakat herhangi bir yağ sızıntısı yok. Ön krank keçesi değişimi zor mudur, kaça değişir ve şu an sesten başka bir sorunu yok değiştirmem gerekir mi?
Merhaba Ismail abi. Tarifleriniz lifter sesini anımsattı bana. Forumda bunla ilgili arama yapıp inceleyebilirsiniz, baya bişeyler yazılmıştı. Ayrıca yağ filtresini servisten orjinal almanın çok faydası var. Çoğu arkadaşın problemi yan sanayi filtre kaynaklı başlıyor.Yağ ve filtre değişmeden bilseydik uyarırdık seni. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Volant tarafındaki krank keçesi değişimi için debriyajın açılması ve şanzımanın ayrılması lazım ki külliyen eziyet ve masraf . Triger tarafındaki krank keçesi değişimi nispeten daha kolay ve masrafsız olur .
Haklısın @deza yağ filtresi çok önemliymiş. Sanırım MANN marka filtre en kaliteli filtrelerdendir. Ancak lifter sesi değil şırıltı sesi, lifter sesini tanırım. En son özel servisteki usta bu sesin V kayışının oldugu taraftaki ķrank keçesi ile ilişkilendirdi. Bu keçe tam nerede yer alır ve ona ulaşmak için motorda çok yeri sokulecekmidir. Şu an her şey muayyer Sırf bir ses için motoru elletirmek istemiyorum