Abilerim forumda araştırma yaptım benim aklıma takılan noktada hiçbir konu açılmamış sadece korna bozulduğunda açılmış hangi marka alayım diye yönetimin uygun gördüğü bir konu varsa onun altından da yardım isteyebilirim bir sorun teşkil etmez. Fenerbahçe'nin şampiyonluk konvoyunda kornaya fazla bastık ve korna bozuldu yada patladı doğru tabir neyse boğuk boğuk veriyor sesi şu bir kaç haftaya kadar lastikleri değiştirirken onu da değiştiririz diyorduk fakat araç kilitliyken bagajı açtık geçen gün ve Alarm gayet normal çalıyordu.Alarm sesi bana da babama da korna sesi gibi geldi eğer öyleyse bu korna neden direksiyondan çalınca normal ses vermiyor haa eğer ki alarm kornadan ses çıkarmıyorsa bu alarmın sesi nerden geliyor ?
Alarmın sireni kornadan farklı olması lazım benim kaputun altında alarm sireni var ön ızgara altında da korna sireni var Tepe Taklak Candır
yanlış hatırlamıyorsam kornaların arka kısmında bir ayar civatası var oradan ses tonunu inceltip kalınaştırabiliyorsun.muhtemelen siz kornayı fazla çaldığınız için aşırı titreşimden dolayı ayar civatası oynamış olabilir eğer kornanın yerini bulabilirseniz bi kurcalayın derim.sonuçta olmazsa değiştirirsiniz.
bugun arabayı yıkarken dikkat ettim sağ farın arkasında cam suyunun hemen altında alarm yani farklı yerden geliyormuş ama aynı olduğu için ses bizi yanılttı