Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Korkusuz Korkak

'Sohbet' forumunda Barrister tarafından 23 Aralık 2017 tarihinde açılan konu

1. Barrister

Barrister Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    emre iskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Nerden başlasam nasil başlasam bilemedim cümle kurallari ve anlatim bozukluğu için şimdiden özür dilerim..

Arkadaşlar istanbul avrupa yakasında ikamet etmekteyim daha önce hic aracim olmadı 1 2 ay düz vites araç kullanmisligim vardi sadece.. Ve 3 ay önce de evlendim.. Eşim saç ekim uzmanı olduğu için iş hayatı bi hayli yoğun bir tempo da geçiyor kimi zaman sabah 7 aksam 10 kimi zaman sabah 7 gece 3 kimi zaman da çok geç kaldığı için hastanede yatmak zorunda kalıyor.. Ve benim için de en kötüsü sabahlari işe giderken bacak kadar kizin 7 8 erkeğin arasında 15 20 dk otobüs beklemesi yetmiyormus gibi aralarinda ite kalka o yolu çekip durakdan tekrar işe gitmesi canımı sikiyordu... Bakdim olacak gibi değil çünkü aşık olduğum kadinin bunlari haketmedigini düşünerek arac almaya karar verdik.. Günlerce 2. El piyasasina bakdim baksam ne çare araçtan anlamiyorum ki tek gördüğüm şeyler hasar kaydi şu hasar kaydi bu aracim temiz aracim böyle şöyle... Güvenemedim açıkçası... Bakdim yine olacak gibi değil.. Yine bir akşam evde otururken tv karşısında eşim filmini izlerken ben ise her zaman ki gibi sahibinden ve diğerlerinden araç aramaya başlarken tv nin altinda 0 faiz dikkatimi çekti aslinda bayadir gözümün önünden geçiyordu ama hic bir zaman geçen akşamki gibi dikkate almadim.. Bi arayim bakayim diye telefonu elime aldim direk hyundai en yakin galerileri tek tek aramaya başladım.. En sonunda bana en yakin galeriyi aradim titrek bir sesle hyundai mi diye sordum sonra kendi kendime e yani hyundai yi aradin emre ne sacmaliyorsun diye afallamaya başladım.. Daha sonra ne oldu ne bitti bilmiyorum ama 79 bin tl karşılığında i20 elite 1.4 benzin otomatik full+full ile anlaştım ertesi gün yani dün bayiye gittim heycanla içeri girdim merhaba merhaba diye basladi sohbet efendim ne icersiniz ne ikram edelim diye sohbete giri verdi satış temsilcisi.. Arkadas başladı aracin özelliklerini saymaya oysa ben heycandan ve bilgisizlikden satış temsilcisinin dediklerine sadece kafa sallamakla yetindim.. Ve araci almaya karar verdim 2 saat sonrada eşim geldi test aracini sürmek istedi araca biner binmez ilk sorduğu soru gaz hangisi dedim ahanda gitti paraciklar...

Ama çok şükür gazin da yerini öğrenerek 1 2 tur atti ve tamamdir bu diyerek onayi verdi bizler ise bir miktar kapora vererek çakıl grisi aracimizin siparişini vermis olduk... İnşallah sali gunu elimizde..

Şimdi meselenin asli şu.. Ikimizde acemiyiz iyi mi yaptik kotu mu yaptik bilmiyorum ama sanirim bu işi kavriyacagiz...

Sizlerinde bana karşı desteklerinizi bekliyorum..

Nasi yapalim nasi edelim kasko hakkinda bilgimiz bile yok yani bilmiyorum değişik bir şey valla araba aldik sanırım şaka gibi geliyor neyse cok uzun ettik

Araç ödeme plani 45 bin tl peşin
    34 bin tl 15 ay 0 faiz ödemeli

45 bin zaten düğün takisi çalışıp da kazanmadik ki arac bana 34 bine geldi ehehehe diye teselli edicem sanirim kendimi belli bir süre..

Yazim hatasi icin özür dilerim umarim kendimi ifade edebilmisimdir.. Aranizda olmaktan grur duyuyorum çünkü bende artık hyundailiyim..

Tilki ve MSI bunu beğendi.
  2. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hayırlı olsun kazasız sürüşler...

Bende yıllar önce ilk aracımı aldığımda çok acemiydim... Geceleri saat 2'den sonra trafiğe çıkıp bol bol pratik yaptım. Öğrendiğime karar verince ( yaklaşık 20-25 gün sonra ) trafiğe gündüzleri de çıkmaya başladım...

Tam hazır hissetmedikçe kalabalık trafikten kaçının...

Birde ömür boyu tavsiyesi olarak minibüs, ticari taksi ve kamyon gibi araçlara fazla sokulmayın...

İlk yağmurda yollar sabun gibi kayar, yağmur tam atıştırmaya başladığında ekstra dikkatli sürün. Hız yapmayın...

Tilki, emrex, YasinD. ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, hayırlı olsun. kaskosuz binmeyin zaten, acemiliği atana kadar sakin saatlerde trafikte pratik yapın.

Tilki, MSI, umutd07 ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  4. Barrister

Barrister Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    emre iskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öneriniz için çok teşekkürler..

Garanti olarak ne öneriyorsunuz günlük max yapacağımız km 15 20

Ortalama kasko ne çıkar..

YasinD. bunu beğendi.
  5. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    aracınız hayırlı olsun kazasız belasız

Tilki ve Barrister bunu beğendi.
  6. Barrister

Barrister Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    emre iskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler umarım pişman olmayacağız..

7. Barrister

Barrister Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    emre iskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler fiyat olarak cok mu pahaliya aldigimi düşünüyorsunuz sizce

8. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bence ilk ve acemi bir sürücü için 80 bin TL'lik araç baya zengin işi olmuş hayırlı olsun

Barrister bunu beğendi.
  9. Barrister

Barrister Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    emre iskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ucuz guvenliksiz araç alip vur kir diye insanlarin aracına ve canlarina tetbirsiz ve korkmadan surmektense. pahali güvenli alip malımin kıymetini bilerek dikkatli sürmek bana daha cazip geldi.

Yanlış anlamayın genelde al bi ucuz araba istedin yere vur yaptirirsin acemiligin çıkar vs vs. Niye öyle birşey olsun ki Allah korusun aldik nede olsa eski arac ucuz diyerek daha cok dikkatsiz olacaz ve insanlara bu dikkatsizlik sonucu araçlarına esyalarina zarar vermektense dedigim gibi pahali güvenli arac alip korka korkak dikkat ede ede surmek daha mantıklı

10. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    araç büyük bir ihtiyaç .acemi olabilirsiniz kimse ana karnında öğrenmiyor bu işi önemlli olan kafa yormak özen göstermek dikkatli olmak herşeyden önce kurallara uyarak kullanmak trafik büyük sorumluluk her şey bir ip üzerinde yürümeye benzer çok şeye şahit olursunuz trafikte acısıyla tatlısıyla.ben tamam oldum diyene kadar yoğun trafiğe çıkmamanızı tavsiye ederim .önce aracınıza alışın huyunu öğrenin reflexlerinizi ölçün daha sonra rahatlıkla kullanırsınız.fiyata gelince sıfır araç almışsınız malesef türkiyede rakamlar çok yüksek aracın gerçek değeri değil ödenen paralar yarıdan fazlası vergi v.s...ben olsam acemilik zamanlarında sıfır araç almazdım şahsi fikrim budur yanlış anlamayın .sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak modelse sorun yok ihtiyaca göre model belirlemek taraftarıyım .aracınız hayırlı olsun tekrar Allah sıkıntılardan uzak tutsun.mutlak kasko yaptırın iyi araştırarak .yanınıza bu konuda bilgi sahibi olan birini alın öyle gidip yaptırın kaskonuzu seçin.

umutd07 ve Barrister bunu beğendi.
  11. Barrister

Barrister Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    emre iskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Çok teşekkürler 0 almamim sebebi uzun süre kullanmak istiyoruz en azindan 4 5 sene kadar 4 5 sene sonra satinca 4 5 yillik araci satmak var birde 2. El alsaydim 7 8 yillik araci satmak var diye düşündüm. Bilmiyorum yaptik bir çılgınlık hayirlisi olsun diyelim birde ödeme yontemi faizsiz olmasi hoşuma gitti yani 35 e 35 geri ödemeli

santafe2004 bunu beğendi.
  12. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    her malın bir alıcısı çıkar o tereddütünüz olmasın .yeterki araca temiz bakın bakımsız bırakmayın .araçlarında kuaför hastane tatil dinlenme v.s ihtiyaçları olduğunu unutmayın :) çok aşırıda yüz vermeyin maddi yönden çok arsızlar ha bire yenilik isterler kendileri :)

Barrister bunu beğendi.
  13. Barrister

Barrister Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    emre iskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    500 tl spoil+egzos cikis yerlerine çelik çıkışlar takdirdim bakdim ordaki aracea guzel gosteriodu:) daha sonrada inşallah camlara krom kaplama düşünürüm

santafe2004 bunu beğendi.
  14. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hayırlı olsun aracınız Allah kaza bela vermesin.
    aracınız otomatik trafiğe dikkat vermeniz daha kolay olur, tecrübe ederek pratikleşir araç sürmeniz buna bi yerden başlamak lazım.
    araç sizin tercihiniz araç alım satım sektöründen fazla anlamadığınız için sıfır tercih etmeniz aslında iyi olmuş çünkü sorun olursa servise gidersiniz başınız ağrımaz bide sıfır faizinde etkisi var illaki
    tekrardan hayırlı olsun güle güle kullanın.

Barrister bunu beğendi.
  15. erginim3452

erginim3452 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    262
    Ad Soyad:
    ergin karataş
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı Olsun öncelikle Allah kaza bela vermesin.Bir kaç hafta araca alışana kadar yogun ve akan trafige girmeyin ..Park etme, virajlar , vs.. araca 2-3 hafta sonra adapte olursunuz.Alınmış alınmıştır.Ena zından 5-6 sene kafan rahat olur.Aracı fazla hırpalamazsanız daha uzun ömürlüde binersiniz..Tekrar hayırlı olsun..

16. YasinD.

YasinD. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,577
    Ad Soyad:
    yasin demirbağ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayirli olsun öncelikle. Kasko ve sigorta için AXA firmasından uzak durun! Forumca en öncelikli onerilerimizden birisi size.
    Araç sürüş tecrübesi kazanmak için, suruculugunu iyi bildiğiniz, yakinlarinizinda aynı sekilde kanaat ettiği, arkadaş veya akrabaniz varsa bu süreçte size büyük yardımı olacaktır. Kendinizi hazır hissedene kadar yoğun trafikten, servislerden, otobüslerden ve taksi ile dolmuslardan çokkk uzakta surebilirsiniz.
    Forum ahalisi olarak sohbete her zaman bekleriz. Allah kaza bela vermesin...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emrex bunu beğendi.
  17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayırlı olsun.

1- herhangi bir kasko firmasında kasko yaptırabilirsiniz. araçta herhangi bir hasar olmazsa(inşallah olmaz) hiç işiniz olmayacak onlarla. hasar olduğunda sizinle kurdukları temas çok önemli. çok iyi bilinen firmalar çok kötü davranabiliyor, mağdur edebiliyor. bir kasko firmasının ismi daha meşhur diye daha fazla para vermeyin. ben birçok firmadan kasko yaptırdım. nerdeyse hepsi iyi.

2- aracın kullanım kılavuzunu okuyun, soracağınız sorunların çok büyük kısmı orada yazıyor.

Tilki bunu beğendi.
  18. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,180
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Aracınız tekrar hayırlı olsun
    Bir bilenle bir kaç gün çalışırsanız daha iyi öğrenir ve güven duyarsınız...

Tilki bunu beğendi.
  19. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yeni aracınız hayırlı olsun ilk sefer de güzel araba almış bulunmuşsunuz. İnşallah kazasız belasız sürüşler dilerim. Kasko kesinlikle şart :)

Tilki bunu beğendi.
  20. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    2 kere hayırlı olsun. Birincisi aracınız. Kaskoyu ihmal etmeyin çok lazım.

İkincisi evlenipte takılar böyle birşeye gidiyorsa maşşallah. Benim hepsi senet sepet e gitmişti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emrex ve Tilki bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş