Hocam Hyundai , Kia gibi araçlara gerekli parçaları yetkili servisler kanalıyla temin ediliyor biliyorum. Şahsen Koreden parça temini zor ve son ithalatta getirilen kısıtlamalarla imkansız gibi. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En iyi yöntem yetkili servislerden sipariş açılarak getirilmesi.İlgili parça hyundai assan da yoksa, koreden sipariş geçip en geç 2 haftaya elinizde olur.Birkaç kez böyle parça tedariğim olmuştu.
Söylediğiniz iyi oldu. Bazı parçalar sadece servisten bulunuyor ve hiç Koreden parça getirttirmedim. Getirttireceğim bir parça olacaksa o da son model H100 kamyonetlerin emniyet kemeri üstündeki gri plastik trim cıvata kapağıdır. Bu parça tesadüfen bulunmuyor. Accentteki yıpranmış ön emniyet kemeri üst kapakları için bir yenilik istedim ve yeni bir model parçasıyla bir değişiklik yapmayı merak ettim. Bazı modellerin emniyet kemeri üstü benziyor. Birleşik var, ayarlı var ve tamamen farklı olanlar var. Büyük ihtimal istediğim parça uyacak. H100 kamyonetteki kapak daha iyi ve birleşik değil ama milenyumdakinin üstü birleşik ve yıpranmış bir hale gelmişti. Birleşik kısım kırılabilir ve kırılınca daha eskisi gibi olmaz bence. Zor sökülen hassas bir parça gibi ve orijinal Accentin parçası nasıl olur bilmiyorum ama dediğim şekilde olursa çok güzel ve ilginç olacak bence. Kimse araştırmadığı için de ben halledebilirsem güzel araştırma olur bence.
Bu tarz trim vb.parçaları çıkmacılardan da bulabilirsiniz.Küçük plastik parçalar eski model araçlarda artık üretimden kalktığı için bulmak bayağı zor olabiliyor.Tabi şansınızı bi deneyin derim.En azından stok kontrolü yapıp tedarik sürecine dair bilgi verebilir servisler.
Şikayetvar sayesinde ihtiyacım olan H100 kamyonet parçasını yetkililere bildirdim. Bir sonuç olacağını da pek düşünmüyorum. Çıkma bir H100 kamyonetten kapağı bulmak isterdim o da zor gibi. Kırmadan sökülebilir mi bilmiyorum. Bu son modellerde olan bir parça. Servisin de yapabileceği bir şey yoktu. Tekrar sorsam bulunuyor mudur bilmiyorum.
Birkaç kez resimleri paylaşmıştım. Bulunmayan istediğim H100 kapağı böyle ve birleşik olmaması çok güzel. Keşke Accent için de böyle olsaydı. Kia K kamyonetler için de iki parça kodu buldum. O araçlara Bongo deniyor. Daha koyu bir renge sahip plastiği var ama belki bulunur ve işimi görür. Yine de Mümkünse Hyundai H100 parçası alırdım. https://hizliresim.com/5lebigh Bu da Accent milenyumdaki. Resimde çok belli olmayabilir. Gerçekten çok kötü görünüyorlardı. Üstü birleşik ve çatlamış. Yanlar çatlaktı. Tırnaklar kırıktı. Üstü kesip düz bırakmıştım. Yeni kapak takılsa bile bir daha tek parça şeklinde olmaz ama güzel olur ve ilginç olur. Fiatlarda da emniyet kemeri üst kapakları hep benziyor. Hyundaile bağlantılı değil ama Fiat bu konuda iyiydi. Kolay sökülüp takılıyor. Son zamanlarda daha esnek ve Türkiyede üretilmiş kapağı çok iyiydi ve Fiat için işimi gördü. https://hizliresim.com/sragtg9 Olur da şu emniyet kemeri kapaklarının H100 parçasıyla yenilenmesini halledebilirsem güzel bir konu açacağım.
3d tasarım ve baskı senin sorununu çözer. Yakın biryerde ikamet ediyor olsak sök gönder benim birader tasarımını yapar evdeki 3d yazıcıdan baskısını alırım derdim . Bir kaç sefer oldu olmadı düzeltme işlemi gerekebiliyor. Sen ikamet ettiğin ilde 3 d tasarım işiyle uğraşanlarla görüş derim
Ben eski kapaklardan örnek olacak şekilde istemediğimden kırık kapakları atmıştım. Kapakların dokusu da çok bozuktu. Ondan da olabilirdi aslında ve kırık yerler boşluksuz gelecek şekilde düz tasarlanabilirdi belki. 3D tasarımla yaptıracaksam H100 kamyonetten sökülmüş kapak yardımıyla yaptırmayı düşündüm. Çünkü orijinalinde ayrı olması güzel bence. Birleşik de değil ve milenyumdaki kadar da hırpalanmış olmaz belki çıkması. Onu da bulamadım ve sıfırını bulsam tam istediğim gibi olacaktı. Tesadüfen de bulunmayan bir parça olduğu için böyle kaldı abi. Çok da önemli değil ama merak ettim.