Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı günler bir sorum olucak bilirsiniz ilk eralar Kore üretim olarak geliyordu ( 2006 2007) yalnız bazıları parçalari sadece Koreden gelme olup burda izmit Assanda montajlanmistir diyor bazıları ise direk Korede üretilip buraya ithal edildi diyor bu konu hakkında bilginiz varmı acaba ? Ayrıca Kore ile Yerli arasında 40 50 tane fark bu kadar mı malzeme çalınır abi ya neyse arkadaşlar şimdiden teşekürler
Montaj hakkında bilgim yok ama, çalınan parçaları bir era sahibi olarak merak ettim varmı bildiğiniz önemli parçalar
Evde 2 adet era var otomatik vites , biri yerli biri kore dedikleriden... Kore olan bariz daha kaliteli, yol sesi olsun, yalıtım ve parça kalitesi olsun, ses sistemi olsun, amortisörleri olsun her şeyi ile kore olan çok daha iyi... Farkı bariz alıyorum yerliden koreye geçince... Kore olanı hanım kullanıyor, pek arabalardan anlamaz ama o bile bazen benim yerli eranın direksiyonuna geçince " senin araba niye böyle tangır tungur sesli at arabası gibi " diye hayıflanıyor...
Teşekürler hocam fikirleriniz için ilk Eraların segmentinde olmayacak çok güzel özellikleri vardı ama maalesef hepsini farkedip çıkardılar.
Saseden kontrol ettiniz mi? Kesin kore uretimi mi? İlk gelen i20ler (2009) için de Kore üretim demislerdi arabalar Hindistan üretim çıktı Sonra Türkiye'de üretildi, Türkiye'den üretilen i20'ler, Hindistan üretimlerini dokuza katlar bu arada..
Bu maalesef Ford hariç tüm arabalarda var. Fiat, Renault, Toyota vs vs... Sonradan o hint üretimi i20'ler troy olarak isimlendirildi yanlış hatırlamıyorsam.
Evet merakla bekliyoruz. 2006 larda da kronik boya atmasi sorunu var. En mantiklisi 2007 almak o zaman.
Boya atması değil vernik atması. 14 sene olmuş araba . Verniği koreye göre atmışlar. Sıcak ve soğuk bizim buralar değil belli. Benim aracın arka camın üstünde var. Gittikçe büyüyor.
Sonunda bu farkı anlayan direkt gören birine denk geldim. Yeni model diye 2012 era yalanlara geçmiş olsun. Sonra era kalitesiz. 2006-2007 'ye bin önce .