Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kontak Termiği Arızası

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda gokhan.derbent tarafından 28 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. gokhan.derbent

gokhan.derbent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar, 97 model accent 1.3 LS model bir arabam var. Arabayı çalıştırırken marşa basıp çalıştıktan sonra araba stop etmeye başlamıştı. Tamirciye götürdüm: kontak termiğinin arıza yaptığını söyledi ve kontak termiğini değiştirdik.Aradan bir hafta geçti arıza tekrarladı ve yolda kaldım.Yine aynı tamirci taktığımız kontak termiğinin arızalı olduğunu söyledi. Bursa gibi bir yerde yedek parçasını bulamadığım için bu sefer bende takım olarak kontak anahtarlarını da değiştirdim. Fakat bugün yine aynı arızayı yaptı. Elimle kontak anahtarını tutunca çalışıyor ancak anahtarı bırakır bırakmaz stop ediyor. Sizce kontak termiği dışında bu arıza neyden kaynaklanabilir.Kontak termiğini bozan başka bir sıkıntı olamaz mı? Teşekkürler, İyi Bayramlar

2. ferhaterm

ferhaterm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle geçmiş olsun.Bence kontak anahtarının bağlandığı yerden aldığı - yi (şase) kontrol etmek gerekir.yeni bir kontak anahtarının bunu yapmaması lazım.Elbette sorun başka devrelerdede olabilir benimkisi sadece bir tahmin.

3. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhabalar;
    Eski bir konuyu başıma gelenler nedeniyle yeniden hortlatayım. :D
    Geçenlerde cam otomatikleri bir çalışıp bir çalışmıyordu, sigortasını değiştirdik düzeldi derken sorun devam etti,
    Arkasından klima bir çalışıp bir çalışmıyordu, sonrasında teyp kendi kendine çalışıp kapanıyordu, bir de üstüne alarm bir çalışıp bir durunca,
    Soluğu sanayide aldım, Rutin bakımlarımı yaptırdığım ustama söyledim, farklı zamanlarda birbirinden bağımsız olan durumları izah ettim,
    Sağolsum beni kendi güvendiği elektrikçiye yönlendirdi, Usta çıraklarına her bir sigorta ve röleyi kontrol ettirdi. Her şey çalışıyordu.
    Aynı hasta olupta doktora gidince hiçbir şeyimizin kalmaması gibi oldu. Usta bir dolaşalım bakalım dedi. Dolaştık geldik hala birşey yok derken,
    yukarıdaki arızalar ortaya çıktı. Usta hemen kontak termiğini sökün dedi. Kontak termiği kontak yapmış. Yenisiyle değiştirdik, tüm elektrik aksam kontrol edildi.
    Hazır açılmışken immo anteni temizlendi, alarm kabloları ve modül toparlandı, park stop ampullerin bazıları değiştirildi.
    Şükür az bir masrafla çözüm bulundu. :) Getz Kontak termik 75_TL (soket çıkma), İşçilik vs. 30_TL.

4. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Şansınız varmış ustaya denk gelmişsiniz...

bekobey bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş