Selâmünaleyküm arkadaşlar. 2009 dizel era kontak kitledi anahtar hiç dönmüyor. Bir iki arkadaş anahtarı yağla kontağa şok çıkar düzelir dedi. Daha önce hiç böyle bir sorun yasamamistim araçta. Bu tip sıkıntı yaşamış veya bilgisi olan arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Benim 2006 era da benzer durum olmuştu. Motoru stop ettikten sonra kontak anahtarını bastırıp sola çevirerek çıkartmak istedigimde çıkmıyordu. Çok ugraştım olmadı. Anahtarcıya gittim, biraz wd40 sıktı sag sol yaptı çıkmayınca karga burun pensenin ince ucuyla anahtarın dibinden sıkıp biraz da zorlayarak sag sol yaptı. Öyle çıkarttı. 10 tl vermiştim. Fakat o günden bu yana bastırmadan sola çevirip çıkarıyorum kontak anahtarını
Direksiyon kilitlenmiş olabilir mi? Eğer öyleyse anahtarı çevirmeye çalışırken direksiyonu da hafif sağa sola çevirin. Direksiyon kilidinin açılmasıyla anahtar da rahatça döner.
Direksiyon kitleyince anahtarda dönmüyor. Direksiyonu sağ sol yaparken anahtarı da zorladığım zaman açılıyor.
Direksiyon kilitlenmesi ile alakası yok arkadaşlar.Direksiyon boştayken oldu kontak kilitlenmesi. Bu arada wd40 ile olmadı. Bugün bir defa daha deneyip olmadı tamirciye kalacak işimiz.
Aklıma son birşey geldi. Şimdiki anahtarı bayağıdır kullanıyorum. Diğer yedek anahtar ve wd40 yapacağım. Olmadı dediğin gibi tamirciye gidilecek. Teşekkürler hepinize.
Sorun yaklaşık 8.5 senedir kullandığım anahtar çıktı. Yedek anahtar ile araba çalıştı. İleride başına bu tip bir sıkıntı gelecek arkadaşlara da yedek anahtar ile deneme yapmalarını tavsiye ederim.
Aynı durum bizim tipoda olmuştu orjinal olmayan anahtardan anahtar çektirmiştik çapakları dolayısıyla ilk zaman hiç dönmedi.Babam sagını solunu zımparaladı tek tarafıyla çalışır oldu.Sonra zaman içinde düzeldi.
27 Mart 2022 benim de aynı durum başıma geldi. Orjinal anahtar ile yarım saat kontağı çeviremedim. Ancak yedek anahtar ile sorunsuz çalıştı. Allah'tan evden çok uzakta değildik büyük bir mağduriyet yaşamadık. Yine de göbekten şüpheleniyorum. Bilyeleri mi dağıldı acaba diye. Sonrasında eski anahtar ile de çalıştı.