Merhaba Arkadaşlar, 2004 Accent 1.6 admire kullanıyorum. Son 1,5 haftadır aracı durdurduğumda 3 kere ikaz sesi geliyor. Farlardan olabilir dedim farlar kapalı, emniyet kemerinden de olmuyor. Sıralı sistem atiker var üzerinde. Sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. İyi günler
Aramıza hoşgeldiniz, LPG servisine gösterin aracınızı, normalde hyundai araçlarında bu tip bir ikaz far/sis farı harici yok. onlardada sürekli ses çıkarır.
hoşbulduk teşekkür ederim serdar bey. lpg servisine 117.000 km de gitmiş araç ve şimdi 124.000 km de. ne tip bir hata olabilir. filtre sorunu değildir sanırım
LPG Ecu'su bir hata tespit etmiş olma ihtimali yüksek. Genelde yolda giderken filtre kaynaklı gaz kesilmesi sonrası bir hata olmuş olabilir. Bilgisayar bağlayıp hata kodları silinince ikazı almazsınız.
hocam teyp'in ne marka? yeni teyp taktırdıysan, kontak kapatıldıktan sonra 3 kez teyp'in kafasının takılı olduğunu hatırlatan bir ses öter.
benim önceki aracımda 2001 accent 1.3 lx ti. sony teyp taktırdım ve taktırdıktan sonra sizin gibi her kontak kapamada 3 kez sinyal duymaya başladım. sorun denmez ama sorunuzun cevabı teybinizde ki kafanın hala takılı olduğunu hatırlatan bir ikazdır.
Benim de aracımda aynı sorunu yaşıyordum, stop ettikten sonra 3 kez bip sesi gelmeye başladı. Olay tamamen lpg ile alakalıydı. 300saatlik sürüşten sonra bu ses bakım amaçlı geliyormuş. Gidip sıfırlattım ses kesildi. Bu olay kilometre ile değil lpg deki sürüş zamanı ile ilgiliymiş. Ben bu şekilde hallettim, umarım siz de halledersiniz sorununuzu.
Umut Çifci arkadaşımızın söylediği gibi teyp kafası takılı kaldığında üç kez bi-bip diye sinyal veriyor.
kontağı kapatınca gelen bi seferlik dit sesi arka sis farlarını kapatınca gitti. ama kontağı açınca bi snlik ötme sesi gelmeye devam ediyor??