öncelikle herkese hayırlı bayramlar bu sabah bayram namazından sonra araca bindim kontağı açtım 2. seferde motor çalışıp stop etti,bi daha yaptım tekrar çalışıp stop etti ve bütün elektrik gitti arabada.kontağı kapatıp açmama rağmen ne lpg ışıkları ne kapı açık ışığı hiç bir tepki alamadım.kaputu açtım kibrit dumanı gibi hafif bi duman yükseldi kutup (+) başı ve akü ısınmışdı + da gevşek kalmış(adi sanayiciler) sıktım söktüm taktım ama hiç bi tepki alamadım kaputtaki sigortaları kontrol ettik sağlamdı başka bi arabayla takviye attık onun eksi kablosu tutuşuyordu.eksiyi söküm araya lamba bağladım ve yandı kısa devre var neresi kısa devre kalmış olabilir marşı alırken. (acil yazmak yasak ise özür dilerim)
Mars motorunun fisini cekip deneyin. Lpg ve kontak lambalari yanarsa mars motoru arizalanmis demektir.
biraz önce marş motorunun pimini soktum ancak hala kısa devre vardı,kaputtaki(sol üst köşede 100A olanı sökemedim vidalı) ve içerdeki sigortaları söktüm kısa devre hala devam ediyordu,kapıtta sol tarafta atigerin röleleri felan vardı onların soketlerini denedim hala kısa devre devam ediyordu kutup başını bağlayınca ne uzaktan kumanda çalışıyor nede gösterge ışıkları.elektriği bu kadar önden kesecek nerde ne var ?
edit:sorun çözüldü arabayı sanayiye çektik iple marş motorunun kaplosu araya girip kısa devre yaptırmış(artık hangi araysa) aküyüde bitirmiş 2dk içinde onuda şarj etti 25tl bayram şekerini aldı.