Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kompresyon Düşüklüğü

'Elantra Forum - Club' forumunda mahmutosman tarafından 30 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhaba arkadaşlar
    2005 model elantramda gecenlerde bir kac sıkıntı oldu nihai olarak bir bosch servisine komple arıza tespitine soktum, yapılan silindir basinc ölcümu sonrasi soldan ikinci silindirde 2 bar basinc dusuk dedi ( digerleri kac bar onu soylemedi 2 bar fark var dedi) cesitli denemeler soyledi 1 ay sonra tekrar ölceriz dedi. Gecen hyundaici ustama soyledigimde bu araclarda her zaman bir silindir dusuk verir hyundaici olmayan bilmez bu normal bir sey dedi. Daha ona gidip tekrar ölçturmeye firsatim olmadi bu hafta gidecegim. Gelelim sorulara, 4 silindirin esit olmasi gerekmezmi? Bir silindirde olan dusukluk nelere sebep olur? Bu araclarda gorulen normal olan birseymi? Benim aracimda hafif gaz kesmeleri hissediyorum sebebi bu olabilirmi?
    @mursel_balci @Murat @Köksal ustadlar el atın

LU950 bunu beğendi.
  2. LU950

LU950 Guest

Öncelikle geçmiş olsun. Sizin ustanizin bahsettiği gibi bir pistonun düşük kompresyon vermesi normal bir durum değildir. Hepsi aynı ölçüyü vermek zorunda da değildir 2 bar ciddi bir fark, aracın performansını etkileyecek kadar ciddi denilebilir ve uzun vadede büyük sıkıntılara sebebiyet verebilecektir. İki piston arasında ki kompresyon farkının değerleri çok fazla olmamalıdır. Krank pozisyonuna göre ölçülerek değerlendirilir, örneğin 1. Piston ile 3. Piston, 2. Piston ile 4. Piston gibi. Bu ölçüm sizin aracınızın krank pozisyonuna göre 1 ile 4, 2 ile 3 te olabilir.

Ölçüm yapan ustanın bir kaç deneme dediği şeyi de açıklarsanız sevinirim. Ayrıca gaz kesmelerden bahsetmişsiniz evet sebebi bu fark olabilir ama gazi ne ara ne şartlar altında kesiyor bunları da bilmek gerekiyor yorum yapabilmek adına...

3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,787
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Düşük dediği pistondaki buji ile diğer pistonlardaki bujiyi karşılaştırın bakalım fark varmı. Ölçümü neye gore nasıl yaptığı da fark eder. Araçta yag yakma veya mavi duman atma mevcut mu. Eger araçta gaz kesmeler varsa bence öncelikle ateşleme sistemine baktırın

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

LU950 bunu beğendi.
  4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Tekleme cekis dusuklugu varsa 2.gozun siboblarida yanik olabilir

LU950 ve Sabahattin bunu beğendi.
  5. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    keşke kompresör teskinin verilerini alsaydınız.
    ne çıktı silindirler merak ettim.

6. LU950

LU950 Guest

2. Göz derken kastiniz nedir?

7. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    2. Piston yuvasi

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. LU950

LU950 Guest

Hmmm anladım teşekkürler ...

O zaman egzoz çıkış kısmında bulunan subaplardan bahsediyorsunuz. Öylesi bir durumda araba şakırtılı bir şekilde sesli çalışırdı. Sayın mursel_balcı' ya katılıyorum fakat arkadaş aracını komple teste sokmuş dolayısıyla testte ateşleme arızası olsaydı çıkardı diye de dusunuyorum.

9. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Emme subablarida ayni yerde sibob yaniksa kacirirsa sıkırtı yapmaz tekler yada cekisi duser bujiyi karartir

10. LU950

LU950 Guest

Siz daha iyi biliyorsunuz demek ki denecek bir şey yok açıklamanız için teşekkür ederim.

11. LU950

LU950 Guest

Herhangi bir sonuç aldığınız da lütfen neden olduğunu bize de aciklarmisiniz?

12. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Estağfurullah yanlis anlamayin bu isle ugrastigim icin dogruyu soylemek icin yazdim

13. LU950

LU950 Guest

Bu işle uğraşmanız benim yanlış olduğum anlamına gelmiyor maalesef ilk öncelikle bunu belirteyim. İkinci olarak siz yanlış anlamayin kaç yasindasiniz ne iş yapıyorsunuz bilmem ama ben 38 yaşındayım. 17 yaşında ilk aracima sahip oldum o yaştan bu yaşa kadar sizin kadar olmasa da çeşitli marka ve modellerde araçlara sahip oldum. Ve de bir sürü sorun yaşadım bu araçlarla alakalı. Kaldı ki açıklama yaparken emme subaplarininda aynı yerde olduğundan bahsetmissiniz, zaten farklı bir yerde olmaz. Bu işi hangi marka araçlarda ne şekilde yaptığınızı bilmiyorum şimdi ki aracımdan bir önce ki aracım 36 kasa 3.40 ti Türkiye de Ender bulunan sayılı araclardandir. 4 ile 6 ay arasında subaplari değiştirmem gerekirdi malum motor güçlü olup hakkını verecek yol olmayınca yüksek devirlere çıkamayıp bu arızayı sürekli tekrar ederdi. Evet bu iş ile uğraşıyorsunuz, bilginize emeginize sonsuz kere saygım var amma velakin biz usta, tamirci olmayanlarında düşüncelerine sayginiz olsun birazcık. Bu aracin sorunu %70 ihtimalle benim dediğim gibi çıkacak. Yalan mı doğru mu o vakit anlaşılacak. Şimdilik susma hakkımı kullanarak sabırla arkadaşın durumunun neticelenmesini bekleyeceğim.

14. LU950

LU950 Guest

Aracınızın krank sensorune de baktirmanizi tavsiye ederim. Arızalı değilse krank pozisyonunda hata var demektir veya sentesinin kaçık olduğu da dusunebiliriz

15. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    O zaman oncesini anlatmakta fayda var.
    Soyle ki 2 hafta kadar ozellikle yokuslarda hissedilir bir sekilde hafif hafif gaz kesiyordu mesela 3bin devirken 2.9 2.8 cibarina iniyordu ama toparliyordu, sonra enjeksiyoncuya yonlendirdiler, oda enjeksiyon temizligi yalti bujileri ve kablolari kontrol etti, benzin filtresini pompasini elden gecirdi. Ondan sonra 1 gun arabayi kullanmadim, hyundai maslakta sozu gecen bir arkadas orayada gotur ben ucretsiz baktiricam dedi, sonraki gun arabayi götürüp oraya biraktim. Onlarda oksijen sensorunde sıkıntı oldugunu, temizleyip taktiklarini simdilik idare edecegini ama bir sure sonra degistirmem gerektigini soylediler. Arabayi aldim hic bir sorun yoktu eve geldim, oburgun arabaya bindim calistirdim rolantide hicbir sıkıntı yok fakat ilerlemeye bir basladim arabada surekli bir titreme 1 2 saniye araliklarla surekli gaz kesme vardi, bunun uzerine topkapiya gidip ariza testine soktum, basincin dusuk oldugu pistonun bujisini tam takmamislar daha dogrusu dis sıyırmış ve bujinin ustunde yol yapmisti, bujiler neredeyse 10bin km yaklasmisti ve cok kararma yoktu. Ondan sonra buji yuvasini alistirdilar, bir takim ngk alip taktim. Katkida attim bir sure benzinde kullanmami ve uzun yol yapmami soylediler, test ve beklemeden kastimda bu. Olcerkende butun bujileri soktuler olcum aletine buji yerine baglayip marsa bastilar sirayla bu sekilde olcum yaptilar. Bu hafta insallah tekrar olcturecegim ve çıkan butun degerleri not edip sizinle paylasacagim. Ama anladığım fark cikmasi normal degil

LU950 bunu beğendi.
  16. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu arada aracta yag yakma siyah duman atma yok, ustanin bir sure dene demesinin sebebide bujinin duzgun calismamasindan dolayi subaplarda kurum pislik vs olabilir onun icin bir sure kullan tekrar olcelim dedi, olcum degerlerinin almamakta gafletime geldi

17. LU950

LU950 Guest

Anlattıklarınizi dikkate alarak ölçüm yapan ustanın deneme dediği süreyi geçirmek sizce mantıklı geliyor demek ki. Ama bence sorun kompresör sorunundan dolayı böyle davrandığını dusunmuyorum. Bir başka ustaya yada arıza tespit servisine daha göstermeyi de dusunun derim.

18. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bilemiyorum severek aldim, yurt disindada cok kullandigim ve bildiğim için almistim ama ulkemizde cok fazla satilmadigindan kullanilmadigindan ve cok ariza yapmamasindan (aslinda iyi bir ozellik ama bazende yan etkisi oluyor) dolayi malesef deneyimli ustasi cok yok ve bir arizasi oldumu hemen teshis koyulamiyor, kisacasi bayagi sogudum bu gidisle bayramdan sonra saticam gibi gözüküyor

19. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Denemenin mantikli gelmesi soyle; buji iyi takilmadigindan belki dusuk cikmis olabilir bir sure kullaninca kendine gelir diye dusundum.

Bu Sayfayı Paylaş