Arkdaşlar 2012 i20 benzinli otomatik Sense modeli aracım var.Uzun yol dönüşü otobanda arıza yaptı,önce bir tıkırtı sesi geldi,klima sonuna kadar açıktı,klimayı kapatıp sesi dinledim devam ediyordu.göstergelere baktım arıza ışığı yanıp söndü,sonra hararetin 50'ye düştüğünü gördüm,motor çekişten düşmeye başladı.aracımı sağa çekip parkettim (tüm bunlar yaklaşık 1 dk oldu ).kontak kapatıp kaputu açtığımda tahliye hortumunun yerinden çıkmış olduğunu ve su kalmadığını gördüm.arabayı çalıştırmak istediğimde tüm sistemin kilitlenmiş olduğunu gördüm.çekiciyle servise götürdük.Servis kompresörde hiç hava kalmadığını üst kapak contasının yanmış olabileceğini falan söyledi.Arabadan çok anladığım yok,böyle bir arızayla karşılaşan varmı.yardımcı olursanız memnun olurum.
hararet düşmüşse termostat açık kalmış diyeceğim ama hortum çıktı su yok vs karışmış iş bilen bi abimiz bakalım ne dicek
garantisi devam ediyor ama ondada şöyle bi sıkıntı var.ben aracın 2. sahibiyim ilk sahibi 30000 bakımını yaptırmamış,ben aldığımda 64000 deydi,60000 dede yaptırmamış ben yaptırdım.garanti dışında kalabileceğini söylüyorlar.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.ilgin için teşekkürler
Aracınız maalesef garanti kapsamı dışında. 30.000 bakımını atlamak kötü olmuş. Eğer 60.000 bakımını yetkili serviste yaptırıp kayıtlara geçti ise, garanti kapsamından yararlanabilirsiniz. Ama ilk etapta servise tatlı dille yaklaşın baktınız olmuyor biraz çıkışırsanız muhtemelen garantiye sokacaklardir. Kabul etmemeleri halinde dava açılabilir ama davanın ne zaman sonlanacağı bilinemez. Tespitleri doğru susuz kalan motor motor conta yakıyor çok defa başıma geldi bu durum... Yapacağınız şeye gelince; yukarıda bahsettiğim gibi servisle ister istemez bu diyolaga girmenizdir. Akabinde servisin kabul etmediği takdirde özel bir serviste faturalı ve orjinal parçalar kullanılarak aracı yaptırıp, sonrasında mahkemeye başvurarak servis hakkında davacı olabilirsiniz. Burada fatura ibraz etmenniz gerekir buna ek olarak ta servis garanti kapsamına almadığı takdirde bunu size yazılı olarak vermesini isteyin. Arızanın neden kaynaklandığını, hangi arızaya sebebiyet verdiği ve neden garanti kapsamına sokulmadigini size yazılı olarak vermek zorundalar. Zorunda olmadığını söylerlerse 155 i arayarak ekip çağırın ve tutanak tutturun. Zira sizin şahsi savunma hakkiniza saldırı olacaktır bu davranışları. İnşallah bunların hiçbirine gerek kalmadan servis anlayışlı davranarak gereğini yapar. Büyük geçmiş olsun...