Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kombi konusunda yardım.

'Sohbet-2' forumunda Önal tarafından 4 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Herkese iyi akşamlar biliyorum pek yeri değil ama özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar bu konuda tecrübelidir diye sizlere danışmak istedim. buralara yeni doğalgaz geldiği için tecrübesiziz bu konularda eve kombi alıcaz ama karar veremedik internet araştır araştır kafayı sıyırdım hiç bir sonuca da ulaşamadım. bu konuyla uğraşan ya da tecrübesi olan varsa yardımlarını rica ediyorum. şöyle ekonomik olan, hem aylık fatura hem alırken nasıl olucaksa artık :RpS_laugh: sorun çıkarmayan yani hyundai gibi bir kombi arıyorum. fikirlerinize ihtiyacım var evi de tarif edeyim 110-120m2 tam bilmiyorum mantolama, ısıcam vs. var. ev kuzeye doğuya ve güneye bakıyor kimisi yoğuşmalı alma ev küçük diyor kimisi olsun yoğuşmalı al diyor çok zor iş. doğalgazcının önerdiği wiessman ama başka marka da var dedi:confused:

2. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    5-6 yıldır Demirdöküm kullanıyoruz hiçbir sıkıntısı olmadı.Önerebilirim bu markayı en azından Türk malı.

3. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    fatura nasıl diğer markalara kıyaslayınca?

4. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    toki kayseride bütün dairelerinde demirdöküm kullanmış... polis lojmanındayız ve yıllık rutin bakım dışında bir sıkıntısı yok...

5. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Airfel marka tercih edin hem yerli hem servis olarak iyi sanko holding grubudur

6. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    m2 olarak 110 m2 üzerinde yoğusmalı kombi kullanılıyor. eğer evinizin m2 bundan düşük ise normal kombi almanızı tavsiye ederim. aslında kombi kadar önemli olan tesisatınız ve radyatörlerinizdir. bir kere yaptıracaksanız ve eviniz kendinizin ise kesinkilke demirdöküm plus radyatör alın, misal eca yada baymak yada piyasa malzemeleri d.döküm kadar verimli değil,termostatik vana alma durumunuz var ise muhakkak kullanın ilk kurulum maliyeti yüksektir. bahsettiğiniz gibi eviniz muhafazalı ise oda termostatı ile verimli ısınarak az ödersiniz. zira 2 derece bile % 35 civarı yakıt tasarrufu sağlamaktadır.

kombiye gelince, çift eşanjör mümkünse döküm olsun bazıları plastik, yetkili servis ağı yaygın demirdöküm,eca,baymak gibi köklü markalara bakabilirsiniz. bu bahsettiğim ürünlerde muadil sayılacak ürünler vardır. keşke hala üretilsede size d.döküm kalisto kombiyi önersem :)

fiyat konusunda koçtaş,bauhaus gibi yapı marketlerin internet siteleri ile bulunduğunuz bölgedeki fiyatları muhakkak karşılaştırın.

ayrıca doğlagazcı değilim. Biyomedikal cihaz teknikeriyim ama 5 yıl koçtaşda bu süreçleri yönettim. aklınıza takılan her türlü soruda yardımcı olmak isterim.

Önal bunu beğendi.
  7. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    size ve diğer ilgilenen arkadaşlara verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. radyatörleri mütahit koyuyor sıfır ev yani markasını bilmiyorum ama sanırım biraz küçük koyucak makine mühendisine baktırdık bu şekilde çok tüketir ısınamazsınız dedi. biraz daha büyükleriyle değiştirip az birşey fark vericez.sonuçta mühendiste esnaf bu durumda wiessman önerdi artık ne kadar samimi bilemem ama o modeli araştırdım tüketimi yüksek gibi şeyler okudum. açıkçası alman malı bir kombiye daha sıcak bakıyorum adamlar bu konularda baya başarılı diye biliyorum ama diğer markaları da alabiliriz uygun olursa. termostatik vanayı da bir araştırayım 1500tl gibi bir rakama iyi birşey denk getirirsek iyi olacak. bu konuda hertürlü fikre açığım

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Biz 6-7 yıldır doğsan unical , kullandık bu kombiyi o zaman çok arayarak araştırarak almıştık , şimdi yeni bir eve taşındık haliyle kombi eski evimizde kaldı bizde yeni kombiyle devam edelim dedik ama eski kombiyi arıyoruz yani sıfırını bulsak gene doğsan unical kullanıcaz çok kaliteli ve az yakarak çok ısıtan bir markaydı kombiden anlayanlar önerir bilir zaten araştırmanızı tavsiye ederim .

9. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sağol kardeşim de buralarda servis sıkıntısı olabilir o tip markaların ama yine de bi bakayım

10. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Servis işlerini pek bilmem tanıdık bir kombi ustamız var o hallediyor bizim işimizi bir bakının derim .

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    -Alacağınız kombi 110-120 mt2 de MİN:20 000 - MAX:30 000 BTU arası luk bir kombi olmalı.
    -Kombi Modeli olarak HERMATİK tavsiye edeceğim. Yoğuşmalı tavsiye etmiyorum. Pişman olmazsın.
    -Kombinde kesinlikle ÇİFT eşanşör olmalı. Tek eşanjörlü durumda mutfak yada banyo sıcak suyu açıldığında PETEKlerin ısıtma sistemi bypass oluyor buda Peteklerin yeterli ısıtılamamasına sebep oluyor.
    -Kullanılacak PETEK mt2 si Odalarınızın büyüklüğüne ve yerleşimine göre Petek mt2 si belirlenir.
    Önemli olan monte olan peteklerin üstünden aşağıya doğru perde tül vs uzatma olmaması ve petek üstlerinin mermer ile arasının biraz olabilmesidir.
    Ayrıca Peteklerin sacı kalın olmalı. Duvar ile petek arasında izolasyon olmalı.

MArkaya gelince.
    Şu anda bir sür marka olmakla birlikte KIRKLARELİ de servisi aktif ve sağlam olan markayı seçmeniz hayrınıza dır.
    Çorluda üretilen Yerli Termoteknik (http://www.termoteknik.com/tr/content.php?cat_id=26&page_id=30 ) fena bir ürün değil.

Üreticileri arasında Bana göre ; Ariston, Ferroli, Baymak İtalyan ürün dür uzak durun.
    Vailand ALMAN. Alma olup pahalıdır. Kullanan memnun olmakla birlikte parça fiyatları hak getire.

Viessman ALMAN,
    Buderus (iyidir lakin fiyatıda iyidir..

ECA / Demirdöküm / Bocsh / Alarko Yerli olup servis ağı iyidir.
    Demir döküm ve Alarko ısıtırken fazla gaz kullandığında mt3 fazla yakar.

BEN, evde Baykan YILDIZ hermatik kullanıyorum. 7 yıl oldu. Hiç şikayetim olmadı.

Bu şartlar altında araştırma sonucu ve tavsiyem
    1 wiesman
    2 waillant pro
    3buderus u 052
    4 eca white plus

Eca nın kendi ürettiği calora, confeo ve fortius ürünlerinden UZak dur.

YEni teknoloji cihazlar mevcut olup iyi araştırma yap. Bir defa alıyorsun.

**** ELEKTRİKLİ kombiyi de araştır derim. "Termodinamik ve Elkoterm " Fena değil. Elektriği ucuza getirirsen bedavaya ısınırsın. CİDDİYİM.

Önal bunu beğendi.
  12. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    teşekkürler Ogün abi kafamda netleşmeye başladı bazı şeyler biraz daha piyasada dolanıp karar vericez artık

13. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaslar aynı dert bendede var bu aralar... Mersinde bulundugum muhite Doğalgaz geldi (Bu Kışa yetişip yetişmeyeceği Muallak ama seneye %100)

Mersinin havasını az cok bilirsiniz, taş catlasın 3-4 ay kadar kullanacağım Doğalgazı Kışın...

Ev; 150 metrekare...Kuzey-Doğu-BAtı cephe...3+1

Bu işten anlamıyorum..Baslıgı açan arkadasında yazdıgı gibi İnternete daldım arastırma için boğuldum! (Kimisi su marka iyi demiş,diğeri o markayı yerden yere vurmus! Vs)

Evde D.Döküm Klima kullanıyorum,Klimadan dolayı D.Döküme soğugum! D.Döküm dısında yukarda yazdıgım sartlar altında bana;

1-Petekler hangi marka olmalı?
    2-Vanalar hangi marka olmalı?
    3-Kombi ne marka olmalı?

Bunların dısında Doğalgazla alakalı (Kombi-VAna-Petek Vs.) sunlara sunlara muhakkak dikkat et! Şundan sundan da uzak dur! Gibi vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacım var...

Teşekkürler şimdiden...

14. cenker_baba

cenker_baba Guest

bende demir dökümden soğudum sebebi ise ana kartı yandı değiştirin dedik parça yurt dışından gelecekmiş bir kaç ay bulurmuş vs dediler. vaillant buderus servis ve parça için hızlılar diye duydum.

15. turknavy

turknavy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    alpay karaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar bende bosch markasını tavsiye ediyorum bide yanına kablosuz. Termostat taktırdınızmı sahane oluyor aylık fatıram 140-150 geliyorki oda sıcaklığı 22.5 evde cocuk var bosch sonucta alman markası ve serviside cok iyi

LT26i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

1 kişi bunu beğendi.
  16. pskyagmur

pskyagmur Guest

Ben de kesinlikle bosch oneririm sadece kombi degil tum ev aletleri icin. Servisi cok hizli ve memnuniyet takibi de yapiyorlar.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. Ahmetvarol

Ahmetvarol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ahmet varol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba, ben şu ana kadar 4 kombi kullandım. Sıralamada 1. Numara vaillant, demirdöküm vinto aldım eski evde sözde fransada üretilmiş vs. ama kamyon gibi çalışıyor. Vaillant kombim eski ama canavar gibi. Ferroli ve demirdöküm aden kullandık. Servis olarak da vaillant bir kez suyu ısıtmama problemi oldu kombinin yarısını 32 tl gibi bir ücrete değiştirdiler.

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yalnız Bosch Orjinal Bosch değildir. Aslında Junkers markadır ;

Örnek Bosch Classic Plus :)

19. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Babamlar memlekette 3 senedir bosch kullanıyorlar. Çok memnunlar. Arıza vermedi 3 yıldır.

20. ytanyeri

ytanyeri Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    yavuz tanyeri
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    ben doğalgaz sektöründeyim istediginizi sorablirsiniz en iyi kombi wiessman vitodens 100 W 26 KW al sonrada unut kombiyi calışması sessizdir anında sıcak suyu verir 45-50 arası yakarsanız cokda i,yi ve verimli yoğuşma yapar %15 de yakıttan tasarruf eder eder evide cayır cayır ısıtır ama bütceniz de yeterli ise alın

Bu Sayfayı Paylaş