Araba aramaktan bıktım artık daha dogrusu yıldım. Bildiginiz üzere maddi nedenlerle aracımı satmıstım. Bundan önce 2 kez 2.el arac almıstım, alırkende satarkende mutlu etmişti ama bu sefer isim duzgun gitmiyor. Piyasa şişti bir yandan ama en önemlisi de sahtekarlık diz boyu. Ne yapacagımı sasırdım, sıfır imkanım olsa sıfır alacağım. Bugun bos yere 100 lira expertiz parası verdim. Maksimum 35e tam otomatik bir arac dusunuyordum. Ama kendimi zorlayıp daha ust rakamlarada baktım. Son zamanlarda Hyundai a yogunlastım. i20 nin (2012-14) yalıtımı çok kötü diyorlar ne kadar dogru bilmiyorum. Birde o araca o para (temizi 37 hatta 38) cok geliyordu. Accent Blue lara baktım ama accent nolursa olsun kalitesiz bir algı oluşturuyor halbuki güzel araba.. Bu arada tasarım harikası Elantralrda gozume carptı cıtayı biraz yukselttim 41,5 a buldum ama soylenen 2 parcaya artı olarak ekstradan 3 parca boya cıkınca almadım. Herkes birseyi gizlemeye calısıyor. Ne yapacagımı sasırdım. Tam otomatik Toyotalar, 2007-11 Civic, yeni kasa tam otomatik Jazz deseniz fiyatlar havada uçusuyor. 1.4 2007 üstü tam otomatik corsalarda bir kaç tane kacırdım arada oluyor 35e falan. Fiyatı olabildigince dusuk araba aradım sonra temiz bulamayınca kendimi zorladım 41lere cıktım gene hüsran oldu. Gercekten yoruldum, arabasızlık bir yandan, bulamamak bir yandan, kazıklanmamaya calısmak bir yandan.. Otomatik aramamda isimi zorlastırıyor. Düz vitese göre tercih ve marka kısıtlı.
abi sakin ve sabırlı ol belki daha çok bekleyeceksin ama istediğin arabayı bulacaksın sadece sabırla bekle ve bıkmadan aramaya devam et gerisi allaha kalmış. bizim arkadaşta geçen sene kuzeninden aldığı accent admire aracını çok güvendiği için ustalara felan göstermeden aldı sözde aracın sadece 3 parça boyası vardı bu sene aracı ekonomik durumdan dolayı üç gün önce sattı aracın ön kaput ve sol çamurluk değişmiş bagaj kapağı ve tavan hariç boyalı çıktı arakdaş kandırıldığına mı üzülsün yoksa satacağı adama mahcup oldu ona mı! neyse dikkat et diye söylüyorum abi sakin ol sabırlı ol. birde aracın temizliğine inanıyorsan 3 5 fazla ver al kafan rahat olur en azından...
Araba satın alma süreci çok zor ve nasip işi. Ben 47.000 e sonataya anlaştım araba için. İstanbula geldim araba resmen ÇÖP exper e bile sokmadım bana yaramaz dedim. Şimdiki aracımın sahibini aradım adam tok satıcı hiç esneme yapmadı 49.650 ye aldım ama adam ne dediyse o çıktı şuan mutlu mesut biniyorum araca. İnşallah sizinde gönlünüze göre bir araç denk gelir. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında güzel birde tespitte bulunmussunuz iyi mal iyi para. Eskişehirden ist. a git - gel orada da baska isiniz yoktuysa ve geri döndüyseniz eminim kızmışsınızdır ve benim karsılastıgım durumu yasamıssınızdır. Ben bugun 100 lira expertiz parası verdim bos yere zoruma gitti. Ama kazık yemeden de ders alınmıyor bundan sonra önce sanayide bir yerde boyaya baktıracagım kimi para almıyor kimi 20 falan alıyor. Boyada sorun cıkmazsa detaylı expertize götüreceğim. Birde 2. ders olarak bana su oldu. Satıcılar iyi insanlar yüz kişi karsılassa 99unda bu intiba kalırdı, ama yalan söylediler o kadar boyayı bilmemeleri imkansız, bende biliyorlarsa zehir zıkkım olsun dedim geçtim tabi munakasa etmemek için yüzlerine bisey demedim. Sıfır satıslarının gitgide artmasında gizli bir etken bu sahtekarlar olabilir ciddi söylüyorum bunu cunku gecen sene hic sıfır dusunmeyen bir arkadasım en sonunda yakın arkadası kendisini kazıklamaya kalkınca gidip acı zulum borc harc sıfır almıstı.
Allah yardımcınız olsun. insanların bu yalan söyleme mi diyeyim, sahtekarlıkları mı diyeyim yoksa gerçekten bilmediklerinden mi adını ne koyarsanız koyun bu durum ekspertiz sektörünü doğurdu, git gide bu iş yapan yerler çoğalıyor. 100 liranızın boşa gittiğini düşünmeyin baktırmadan alsaydınız zararınız daha çok olacaktı. iyi araba iyi fiyat bu böyle. dediğiniz gibi işin içine otomatik şanzıman girince tercihler markalar tamamen değişiyor. biz bu durumu 2009'da yaşamıştık ikinci el otomatik arabalara bakarken temizini bulmak da hem zor hem de riskli olunca en sonunda boş olsun sıfır olsun diye düşünüp en boş olan start otomatik getz almıştık. yinede sabırlı olun, bu yorgunluk ve stres hata yapıp yanlış tercihinize sebep olmasın.
Malesef ülkemizde bu tür sahtekarlıklar çok üst safhada. Kısa zaman içeresinde avrupa ülkelerindeki gibi yaptırımlar olurda arabada 2 parça boya varsa millet 3 parça boyalı desin. Bende nadir temizlikte Getzimi sattım ve şu anda araba arıyorum ama malesef bulamıyorumda. Araba işini mecburiyetten yıl başından sonrasına bıraktım. Bulsam dahi bir yerinden engel geliyor ya vergi dilimi yada kronik yüksek maliyetli arızalarından dolayı. Sıfır olarak araba alırım borcla ama borcu biterene kadar araba kapıda yattıktan sonrada neye yarar. Sizde benim gibi sanırım 35 bin liraya konforlu araba bakınıyorsunuz. Şunu belirteyim izolasyon yada ufak tefek kişinin kendi çabasıyla giderilecek şeylerı kafanıza takmayın. Önemli olan arabanın içinize sinmesi ve süspansiyon konforudur. Ses yada izolasyonu kendinizde yapabilirsiniz. Eğer ki 2.0 cc ye kadar araba düşünürseniz, 2007 Mondeo, 2006-2008 1.9 CDTİ Vectra modellerine göz atabilirsiniz. Şu varki her markada ve modelde kronik arızalar çıkıyor elbette fakat bu arızaların maliyeti önemli esas olan.
Allah yardımcınız olsun, Aracı aldıktan sonra "Ulen hatamı ettim tüh" diyene kadar almada sıkıntı çekmek daha iyi... İnşallah yakında kenarda sizi bekleyen kısmetinizi bulursunuz.
o paralara cruze da olabilir. tam otomatik , benim de aklımdan geçiyor otomatik bir araç ama şuan araba bulmadan sorunsuz aracımıda satasım gelmiyor. Piyasadan çekilmesi umrunuzda olmaz ise cruze bulunur temiz o paraya
gerçekten piyasa sahtekar dolu benimde ikinci elden dilim yandığından sonunda sıfır araç almıştım. şimdide araç artık küçük gelmeye başladı aracımı mecburiyetten satıcam ama cesaret edemiyorum bir türlü ikinci el alıcam nedense kimseye inanamıyorum artık. her baktığım araçta hep bi soruişareti kalıyor. bu işin üçkağıdında olanlar nasıl böyle bir vebal altında kalıyolar. valla çok zor allah gerçekten hayırlı insanlarla karşılaştırsın herkesi.
O rakamlara temiz 2010 2011 i30 alinabilir aslinda dusuk kmli fln denk geliyor surekli takip etmek lazim
Bu şişen fiyatlardan bizim haberimiz nasıl varsa, mesleği pazarı takip etmek olanların da haberi vardır diye düşünüyorum, tüm detayları ile hem de o kazıklandı, ben kendimi kurtardım diye bir olay yok, özellikle araba gibi ulu orta tüm fiyatı detayı herkese açık mevzularda girerse herkese girer, işte yaz boyu gördük, şişti durdu fiyatlar, hala daha şişiyor sonuçta herkes olumsuz etkilendi ama yok yan komşu, yok amcaoğlu üzerinden yılda 20-30 araç al sat yapanlar dörtköşe oldu artık seçimlerden mi yoksa hakikaten kimse umursamıyor mu bilemiyorum ama bu işin acısı illaki çıkar, araba konusu önemli