İyi günler.Benim sorunum aracıma lpg taktırdıkdan sonra başladı.Sorunun lpg ile ne alakası var diyosunuzdur lütfen dikkatlice okuyun. Umr,17 Mayıs 2014 tarihinde Damla otogaz şaşmaz da aracıma obd 2 lpg taktırdım.Aracımın regülatöre giden baglantılarında antifiriz kaçagı vardı.Buda sensörün içine akmış.1. Sensörüm böylece bozuldu.Bende durumu anlattım boruları sıkıp beni eve gönderdiler.Eve geldigimde kontrol ettim kaçak devam ediyordu lpg takıldıkdan sora 3 4 sefer sıkıp sıkıp eve yolladılar gene kaçak vardı.2. sensörde çok geçmeden içine antifiriz gitmesi sonucu bozuldu.Bende suçu direk onlara yüklemek istemedigimden dolayı Yıldırım hyundai servisinde ilk sensörümü degiştirdim.100 tl yi cepten verdim.2. sensörü yedigimde damla otogaza gittim ve gösterdim durumu incelediler sagolsunlar bu sefer T baglantılar degiştirildi sensör degiştirildi yeniden baglantı yapıldı.Şuan kaçak yok.Bu sensörler arza yaptıgında km saatim ve hız kadranı çalışmıyordu.Son takılan sensör ün içinden de az miktarda antifiriz çıktı temizledim belki çalışır ümidiyle ama fayda etmedi.Ama şimdiki sorun hız kadranım çalışmıyor km saati çalışıyor.Bu sorun sensör içine giren atifrizden mi kaynaklanmıştır yoksa kadranım mı arza yaptı.Soket mi temizlenmeli onuda denedim kar etmedi. Kimse beni yanlış anlamasın ben artık parasından da geçtim.Bi düzen tutturamıyorum kafam atıyor.
Abi sorun çözülmüştü en son.Ben parça eski belki eski oldugu için bozulmuştur dedim direk onlara atmayayım dedim yaptırdım da 2. de gidince onlara söyledim degiştirdiler şimdi onların degiştirdigi sensör gitti.De bu sefer sorun biraz başka diger sensörler bozuldugunda km ve hız kadranı çalışmıyodu şimdi sadece hız kadranım aktif degil.Sorun başka biyerden olabilir mi ben onu merak etmiştim abi.
Sorun çözüldü daha önceki antifiriz akıntıları km okuycu sensörün soketinin içine yerleşmiş kistleşmiş resmen.3 Saat 97 oktanlı benzin (İşin espirisi) içinde beklettim soketi içindeki pisligi çıkarttım.Şuan sorunsuz 1 haftadır.