Arkadaşlar yardımınızı istiyorum.Cuma günü oksijen sensörünü söküp temizlemek istedim uğraştım ama sökemedim.hazır kaputu açmışken motor bölümü ve çevresinde elimin yetiştiği her yeri temizledim sildim.pazar günü dikkatimi çekti km göstergesinde 96500 gibi bir değer yazıyor oysaki aracımın km si 84300 dü.anlam veremedim nasıl olduda km artar.akü fişleriyle hiç oynamadım,oksijen sensörü fişini yarım saat kadar çıkartmıştım.sigorta kutusunun kapağını söküp temizledim bu arada sigortaların üzerini silip atık olan varmı diye kontrol ettim.Hani bunları anlatıyorumyaptıklarımla bir alakası olurmu bunlar sebep olabilirmi diye.bu konuda bir fikri olan varmı..
Forumda bir arkadaşımızın başına da tam tersi gelmişti. O arkadaşımızda araba çalışırken akü kutuplarını çıkarmış. Sonrasında araba 116.000 den 16.000 km ye düşmüş. Elektriksel bir durum galiba.
forumda nasıl bulabirim bu konu ile ilgili pek başlık göremedim.arkadaş şanslıymış az daha kurcalasa arac sıfır olacakmış.biliyorsanız nik ini söyleyin,sorunu nu nasıl halletti merak ediyorum.bu durum canımı sıkıyor.
geçmiş olsun, km yi eski haline getirmenin en kolay yolu, km düşüren bir elektrikçiye gidip düşürmek olacaktır. Normal şartlarda düzelmesi olayın olmasıyla aynı ihtimal
sağol arkadaşım.teknik olarak km düşürülüyor muş (pek etik değil ama) ancak bunu ben nasıl olduda artma yönünde değiştirebildim.acaba akü kutup başlarını söküp biraz beklesem düzelirmi araba kafayı mı yedi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifyoksa...
sağolasın buldum emre_1453 arkadaşı evet tüm mesajları okudum .ama haklısın çözüm yok km düşürme işide bana pek etik gelmiyor hani.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
Bu vicdanla ilgili bir olay çözüm bulamazsanız orjinal kilometresine düşürmenin hiçbir sakıncası yok bence bu hile olmaz
Sizin olayınız için etik olmadığına katılmıyorum...Neticede yaptığınız km yi silip düşürmüyorsunuz.Elektriksel bir arıza sonrasında artan değeri yaptığınız en son km ye çekiyorsunuz.Bu da gayet normal.Ancak piyasadaki zeki geçinen simsarlar gibi 150 bindeki araba 90 bine çekilseydi bu gerçekten hem hak hem sahtekarlık hemde ahlaksızlıktı. Müsterih olun.
Km göstergesinde bir arıza olsada araç ecu'su göstergeden bağımsız olarak km bilgisini kayıt altında tutar. Piyasada km düşürenler her iki sistemde de km düşürür (tabii işi biliyorsa), işi bilmeyenler sadece göstergeden düşürür, araç ecu'su cihaza bağlanınca gerçek km görünür. Hyundai'de her iki kayıt arasında %1-3 arasında fark olur. Alınacak araçta km değerlerinde fark yoksa km düşürülmüş demektir.
yani yetkili servis yolu mu gözüktü hiç istemiyorum zaten sorunluyuz servisle.aracı illede bilgisayara mı bağlatmak gerekiyor serdar hocam
Servise göstermenizde fayda var. Özel servislerdeki bazı cihazlarda km bilgisini okuyabiliyor ecu'dan ama her cihaz yapamıyor.