aracımın km.göstergesi %5 civarı fazla gösteriyor. yani araç nvg. ve obd2 de 95 ile giderken gösterge 100 ü gösteriyor.tabi bu fark hız arttıkça çogalıyor.göstergede 205 i gördügümde esas hızım 195 lerde oluyor.bu durumu nasıl düzeltebilirim.
Bu durum az ya da çok çoğu araçta mevcut. Anormal bir durum değil yani ASUS_T00J cihazımdan gönderildi
önceki aracımda lastik ebatım std.ebattan %1.5 daha buyuktu ve göstergesi tam tutuyordu. şimdiki aracımda bukadar fazla sapma olunca istemeden uyuz oluyor insan.eger yazılımsal bir çözümü varsa düzeltmek isterim. bu arada bütün araçlarda %2-%8 arası sapmalar vardır.ama göstergede 205 i görüp esasında 195 de gitmek beni rahatsız ediyor.
bir fikri olan yokmu.illa lastik çapınımı buyutmemiz lazım. %5 sapma buyuk rakam bence.sonuçta km.sayacıda ona göre atıyor.yakıt hesabı bile tam çıkmaz bu şartlarda
Aracınızda anormal bir durum yok. Hemen hemen tüm araçlarda böyle artık. Kadran da ki hız ile gerçek hızınız arasında %3 ila 7 arası normaldir.
Biraz öyle Gerçi bu işlemler ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapılıyor. Tüm dünyada bu şekilde..
Benim bildiğim kadarıyla bu ayarlamaları bütün markalar araçlarına yapıyor. Bir kaç mühendis arkadaşımdan duyduğuma göre şöyle bir sebebi varmış; gittiğiniz hızın sizi yanıltıp hızlı gitmenizi engellemesi, böylece psikolojik olarak yavaş gitmeyi düşündürmek istemesi.