Merhaba 2010 1.5 dizel aracim var uzun yolda 100-140 ile seyahatte arac 30 kuruştan asagi yakmiyor sizce normal mi ne yaptiysam 30 kurusdan asagi dusmuyor..
Bence normal yakmıssınız yakıt pahalı aracların yaktıkları degıl. kaldı kı 100-140 arası her araba fazla yakar.30-35 kuruş bence ıdeal bır rakam. Ben bayram boyunca 1,4 tdi 2016 poloyla gezdım 100km ustu hızda arac klıma acık 5kısı 5,2altına ınemezken 80km gecmeyınce 4,1lere kadar dustu.
Yaptığınız hız, kullandığınız devir aralığı, araçta ki yük, yol koşulları, hava koşulları, frenlemeler vs.. daha saymaya gerek yok sanırım yakıta etki eden etkenleri Arkadaşımın Megane 2 1.6 aracı bu bayramda uzun yol 100km sabit hızla 0.46 Kuruş benzin yaktı. LPG yok. Bence gayet az yakmışsınız
100-140 km arası hızlar göreceli hızlardır. Trabzon-İstanbul arası Getzimle çokkez yakıt testti yaptım. Arabanın kayar gibi gittiği yollarda yada rampa aşağı tarzı yerlerde gaz pedalına fazla basmadan 140 km hızlara çıktım genelde 100-110 km hızlarda gittim. En iyi rakam 5.6 litre 100 km de, depo ölçümü ile yakaladım. Siz parasal olarak değil litre bazında ve depo ölçümü ile test yapın durum farklı olacaktır.
Merhaba, Bende de 2007 1.4 Dohc LPG Otomatik var. Tüp 30 LT yakıt alıyor ve şehir içi kullanımda 220 KM götürüyor. Bu da KM'de 40-41 kuruşa denk geliyor. Sizce normal mi ?
Hocam ben 2010 1.4 ile şehir içi 26 kuruş civarı yakıyorum. LPG Depom 20 LT ve 210km yi görüyorum hemen hemen her dolumda. Otomatik olması yakıt tüketiminde o kadar çok fark yaratır mı bilmiyorum ama bizimki otomatik değil
şuraya bırakayım aracı ilk aldığımdaki testim 2 yetişkin 1 çocuk bagaj full dolu ist.izmir arası.izmirde fullemeden önceki durum.
tabi tabi... egr komple iptal+yazılım+katalitik konvertör iptal senin araba yaylardan basıktırda haliyle iyi aerodinami derken 4.1 litre çok bile yakmış
burda daha yeni almıştım. 3-4 aylıktı bende sadece H&R yay vardı okadar şu sıralar uzun yolda 4,3-4,6 arası geziniyorum.sağ ayağımı zaptedemiyorum bazen.
5cm basık bir otomobil hızlı süratlerde basık olmayan aynı otomobile göre 0,1-0,3 litre az yakabilir + yüksek hız + alçak ağırlık merkeziyle yol tutuş + hızlanma kabiliyeti. Boru değil aero bu aero çok önemli