Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klimayı açınca motorun boğulması

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda nadir3391 tarafından 16 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. nadir3391

nadir3391 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır klimayı açmıyordum.Dün çarşıya gittim çok sıcaktı hava klimayı açıyım dedim açtım 2.kademede motor nerdeyse yürümüyordu çok boğuldu bunun nedeni ne olabilir.mecburen kapattım klimayı.kışın ve geçen yaz kullandım hiç öyle değildi.gayet rahat çalışıyordu motor.

2. nadir3391

nadir3391 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    bugün gittim ustama bir sorun yok dedi..kullandığım gaz etkilermiş, gaz kötü ise çekişten düşermiş bende milangaz alıyordum bu aralar opette yapmıyordu gerçekten..

3. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    doğruluk payı fazla enjektörlerin sesi bile değişebiliyor gaz yüzünden

4. atioz79

atioz79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Atilla Şenyurt
    sırasıyla sayayım :)
    1-) aracın lpg li ise orijinal benzin bujilerini sök lpg bujileri çıktı piyasada bosch marka tavsiye ederim onu al. 4 tanesi 60.TL falan.
    2-) karbüratörcüye git, boğazı söktür temizlet. mümkünse birde enjektör temizliği yaptır makinaya bağlat.... 100.TL gider
    3-) buji kablonu değiştir. orjinalini alıp takmaya çalış, bulamazsan yan sanayinin en iyisini tak..
    4-) egzos pulu emisyon makinasına gir. yakıt karışımını kontrol et.. hava benzin yada hava/lpg ayarların bozuksa bilgisayar söyler.
    5-) sonra benzin yada lpg ayarına git. güzel kalibrasyon yaptır. klimayıda bu arada açki ona göre ayar yapsınlar.
    6-) baktın bunlarda kurtarmadı ozaman, motorun sallantılı çalışıyorsa motor ve şanzıman kulakları/takoz diye geçer onları değiştir. yırtık kopuk olan vardır.
    7-) debriyaj pedalı ayarı yaptır. ( kendinde yapabilirsin aslında) alta yatıp debriyaj pedalının önünde ve arkasında vidalar var. sarı renkli ve gümüş renkli onlara göre ayar yapcan. pedalı en aşağı indirip, yavaş yavaş sırasıyla pedalı yukarı kaldırıp ayar yapmanı tavziye ederim. en altta kavrarsa arabanın kaçışı gidişide seri olur..
    :cool: Baktın buda olmadııııııııı ozaman şanzımanı alıcan eline.. :) şanzımanı indir. baskı balatayı değiştir...
    bu dediklerimi yap baak bakalım araba ok gibi oluyormu olmuyormu... bende 1.3 lpg li var . araba ok gibi oldu... otobanda 180 km banamısın demiyor. şehir içinde 2 viteste arabam nerdeyse kalkış yapıyor.....

5. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Gasteciler gibi kes yapıştır işi olmuş, yoksa tek taş 2 kuş mu diyeyim :D

6. atioz79

atioz79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Atilla Şenyurt
    ben bu Hyundai yi ezberledim kardeş. arabayı ok gibi yapcaksan 1.3 motoru yukarıda yazdıklarımı yapacaksın başka yolu yok :) test edildi onaylandı :)

7. atioz79

atioz79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Atilla Şenyurt
    he bu arada yazdıklarımı zaman ayırıp kendi kalemimden yazdım. başkasının yazdığı değildir.

8. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    benimki 2004 model. enjeksiyonlu. bunlar için bir tavsiyeniz var mı?

9. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ozetle
    1.5 gl 16v 102hp dir.
    Lpg varsa ve yuke bindiginde cekmiyorsa
    Hava filtresi lpg filtresi acil temizlenmeli.
    Gerekirse yakit degismeli.

Klima her ne kadar araci kassada bahsettiginiz gibi bir durum dogrudan yakit ve ateslemeyi ilgilendirir.

10. atioz79

atioz79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Atilla Şenyurt
    tavsiyem aynı. çünkü benim arabada 1.3 motor enjeksiyonlu. ( enjektör var arabada 4 tane )

11. atioz79

atioz79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Atilla Şenyurt
    Aynen katılıyorum.... yok gazda araba gitmezmiş yok 1.3 motor çekmezmiş bunlar hikaye...
    gitmeyen araba yakıt sisteminin komple baştan uca kadar bakılıp onarılması ile giderilir..
    son aşamada baskı balataya girilir. ( masrafı ağır olduğu için :) )

12. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Atilla onu kastetmedim aynı mesaj içeriği sarsıntılı çalışma konusunda da vardı, ona değindim :)

13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    klima kompresörünün kasnağı motor stop halde iken elle döndürülebiliyor, kayışlardan değilde ortadaki kavramayı elle çevirebiliyorsunuz, eğer zor dönüyor yada sıkışık dönüyorsa belki kullanmaya kullanmaya yağı gazı çökmüş olabilir ben benim kompresörü ara sıra elle çevirip bakıyorum genelde kolay dönüyor

klimayı açınca illa kasma yavaşlama oluyor performans klimasız gibi olmuyor, bunun iki temel nedeni var birisi iç mekandaki klima peteği soğurken borulardan geçen gaz sirkülasyonu ile dış mekandaki yani kaputun içindeki klima radyatör peteği sıcak oluyor evlerdeki klimalar gibi soğuk pozisyona aldığınızda dış ünite ısınır iç ünite soğur, işte kaputun altında ekstra sıcaklık olunca motorun hava filtre borusundan çektiği hava normalde çektiği havadan daha sıcak hava oluyor motor hava girişi ne kadar soğuk hava alırsa o kadar performans verir ne kadar sıcak hava girerse o kadar güç azalır çünki soğuk hava büzülür soğuk hava girişinde birim hacimde daha çok hava kütlesi girer sıcakta hava genleşir kütlesi birim hacime göre azalır motor hava girişinde hep aynı birim hacimde hava çekildiği için önemli olan içeri alınan havanın kütlesidir. Çekiş düşmesinin bir sebebi bu

Diğer ikinci sebep elektromekanik klima kompresörü kavramasının A/C düğmesine basıldığı zaman kavrayarak klima kompresörünü motordan aldığı kayış tahriki ile çevirirken kaybettiği güçten ötürüdür.

Klimada güç kaybı yeni hyundai modellerinde nispeten daha az performans kaybı yaşatıyor, eski bir önceki nesil motorlarda klima açıldığında fren yaparcasına yavaşlamaya sebep oluyordu,

Şimdilerde yeni teknoloji namına yeni üretilen pekçok otomobil modelinde klima kompresörünü döndürmek için arabanın motorundan değilde ayrıca bir elektrik motoru ile klima kompresörünü çalıştırmayı düşünmüşler, iyi hoş düşünmüşler tamam kavrama yok ekstra bir kayış yok iyi güzelde elektrik motoruna bağlı olan klima kompresörlü otomobillerde de güç kaybı oluyor işte, esas sebebi yukarıda birinci yazdığım sebep, diğer sebebide bu yeni buluşun bir işe yaramadığı üzerine... diyeceğim ki bu sefer şarj dinamosuna ve aküye aşırı yük bindiği ve bu sebeple bu seferde alternatör kayışı motora bağlı olduğu yüzden çekiş kaybı yaşandığı gerçeğidir. Klimayı ister motordan direk çevirin ister gidin elektrikli yapıp şarj dinamosuna yük bindirin aynı performans kaybı olacak yine olacak hep olacak:)

14. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eren kardeşim belki size muhalefet gibi olacak ama kusura bakmayın.
    Yeni nesil elektrik gücü ile çalışan klimalı araçlarda klima açıkken araç hiçbir şekilde kasılmıyor.
    En azından ww. Audi ve volvo da böyle. Ben sadece bu markalarda deneme şansı bulabildim.
    Sizin bahsettiginiz araçlar belki fiat reno grubu için geçerli olabilir.

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Ne demek Berkay abi :) kesinlikle kusura bakmam:) çekinmeden fikir sunman iyi birşey, her markada kötü değildir elbette

16. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Klimanin araci kasmasinda birazda motorhacminin etkisi var motor buyudukce klimanin etkisi azaliyor

Bu Sayfayı Paylaş